قطعا یکی از مهمترین عوامل بهینهسازی سایت برای موتورهای جستجو ساخت نقشه سایت یا سایت مپ است. شما با ساخت سایت مپ قادر خواهید بود که سایت خود را بهتر به موتورهای جستجو معرفی کرده و رتبه بهتری کسب نمایید. رباتهای موتورهای جستجو با دریافت نقشه سایت درک بهتری از سایت شما پیدا خواهند کرد و بخشهای مختلف آن را بهتر آنالیز خواهند نمود. به همین خاطر ما در این مقاله از سری مقالههای آموزش وردپرس همیار وردپرس قصد داریم به شما نحوه ساخت نقشه سایت یا سایت مپ در وردپرس با Google XML Sitemaps آموزش دهیم. بنابراین تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.
سایت مپ در وردپرس
آموزش ساخت نقشه سایت یا سایت مپ در وردپرس با Google XML Sitemaps
در ابتدا بهتر است بدانید که منظور از XML یا نقشه سایت چیست؟ واژه XML اختصار شده Extensible Markup Language میباشد که در عموم کاربران با نام نقشه سایت یا سایت مپ شناخته میشود. اما به عبارتی ساده اینطور میتوان تعریف نمود که نقشه سایت یک صفحه XML است که به منظور ذخیره (ایندکس) نمودن محتویات سایت برای موتورهای جستجو که شامل لینکهای مختلف صفحات وب میباشد، مورد استفاده قرار میگیرد.
برای ساخت سایت مپ در وردپرس نیاز به نصب افزونه Google XML Sitemaps داریم. این افزونه دارای بیش از دو میلیون نصب فعال بوده و برای نسخه وردپرس ۳.۳ و بالاتر مناسب است.
برای نصب و فعالسازی افزونه مطابق شکل زیر، به قسمت افزونهها در پیشخوان وردپرس رفته و بر روی گزینه افزودن کلیک کنید. در کادر مشخص شده نام افزونه را وارد کرده و آن را نصب و فعالسازی نمایید.
بعد از نصب و فعالسازی Google XML Sitemaps، در قسمت تنظیمات مطابق شکل زیر بخشی به نام XML-Site اضافه خواهد شد. بر روی آن کلیک نمایید تا وارد پیکربندی این افزونه شوید.
توجه داشته باشید که اگر سایت شما در حال راهاندازی باشد و نمایش به موتورهای جستجو را بسته باشید در همین ابتدا با پیغامی که در شکل زیر مشاهده مینمایید مواجه میشوید.
برای از بین بردن این پیغام باید به قسمت خواندن در تنظیمات وردپرس رفته و نمایش به موتورهای جستجو را فعال نمایید.
حالا به بررسی تنظیمات مختلف این افزونه برای ساخت نقشه سایت وردپرس میپردازیم.
بخش اول: Basic options
در اولین بخش تنظیمات این افزونه برای ساخت سایت مپ وردپرس مطابق شکل زیر، قسمت Basic options وجود دارد. در ادامه تمامی گزینهها و قسمتهای این بخش را بررسی خواهیم کرد.
- Notify Google about updates of your site
این گزینه مربوط به رباتهای گوگل میباشد که میتوانید آنها را از هر نوع تغییری در سایتتان باخبر کنید. گوگل مهترین و بهترین موتور جستجو است، حتما این گزینه را فعال نمایید.
- Notify Bing (formerly MSN Live Search) about updates of your site
این قسمت نیز مربوط به موتور جستجوی bing میباشد و با فعالسازی این گزینه تمامی تغییرات سایتتان به این موتور جستجو اطلاع داده خواهد شد.
- Add sitemap URL to the virtual robots.txt file
با فعالسازی این قسمت آدرس سایت مپ وردپرس شما در فایل robots.txt قرار خواهد گرفت.
- Try to increase the memory limit to
در این گزینه قادر خواهید بود تا میزان حجم اشغالی توسط فایل sitemap.xml را مشخص نمایید. توصیه ما بر این است که بگذارید خالی بماند و محدودیتی برای آن تعریف نکنید.
- Try to increase the execution time limit to
با فعالسازی این گزینه قادر خواهید بود که زمان مورد نیاز برای بارگذاری نقشه سایت را برحسب ثانیه تعیین نمایید.
- Try to automatically compress the sitemap if the requesting client supports
این گزینه که به طور پیشفرص فعال است برای فشرده سازی فایل sitemap.xml مورد استفاده قرار میگیرد. اگر در کار با افزونه دچار اشکال شدید این گزینه را غیرفعال کنید در غیر اینصورت بگذارید همانند حالت پیشفرض فعال بماند.
بخش دوم: Additional Pages
اگر از سیستم مدیریت محتوای وردپرس استفاده میکنید نیازی به اعمال تغییرات در این بخش نخواهید داشت. تنظیمات مربوط به این قسمت برای زمانی که شما یک زیر دامنه یا اصطلاحا ساب دامین وردپرسی دارید اما برخی از صفحات مانند صفحه اصلی سایت شما )مثلا (www.example.com وردپرسی نمیباشد. شما آدرس این صفحات را در این قسمت اضافه کنید.
برای انجام این کار مطابق شکل زیر، بر روی گزینه Add new page کلیک کرده و سپس در بخش بازشده آدرس صفحه (URL to the page)، میزان اهمیت صفحه(Priority)، تعداد دفعات اعمال تغییرات و بروزرسانی صفحه(Change Frequency) و تاریخ آخرین تغییرات (Last Changed) را وارد نمایید.
بخش سوم: Post Priority
در این بخش قادر خواهید بود که معیاری برای میزان اهمیت نوشتهها و صفحات سایت خود را تعیین کنید.
مطابق شکل بالا این بخش شامل معیارهای زیر است:
- Do not use automatic priority calculation
اگر میخواهید ارزش و اهمیت همه نوشتهها یکسان شود، باید این گزینه را فعال نمایید.
اگر میخواهید ارزش و اهمیت نوشتهها بر اساس تعداد دیدگاههای ثبت شده کاربران باشد، باید این گزینه را فعال نمایید.
اگر میخواهید ارزش و اهمیت نوشتهها بر اساس تعداد میانگین دیدگاههای ثبت شده کاربران باشد، باید این گزینه را فعال نمایید.
بخش چهارم: Sitemap Content
در ساخت سایت مپ برای وردپرس شما میتوانید تعیین نمایید که کدام یک از صفحات و قسمتهای سایت در ساخت sitemap قرار بگیرد. برای انجام اینکار مطابق شکل زیر، به بخش چهارم یعنی Sitemap Content افزونه Google XML Sitemaps مراجعه کرده و سفارشیسازیهای موردنظرتان را اعمال نمایید.
بخش پنجم: Excluded Items
این بخش شامل دو قسمت Excluded categories و Exclude posts است که در شکل زیر مشاهده مینمایید.
اگر میخواهید برای سایت مپ در وردپرس بعضی از دستهبندیهای شما در گوگل ایندکس نشود، تیک آنها را در این قسمت بزنید.
اگر قصد دارید برای سایت مپ سایتتان بعضی از نوشتههای شما در گوگل ایندکس نشود، باید شماره ID آن نوشته را در این قسمت وارد نمایید و بین آنها ویرگول بگذارید تا از یکدیگر جدا شوند. ضمنا اگر چگونگی پیدا کردن ID نوشتهها را نمیدانید، به مقاله “آموزش پیدا کردن ID برگهها و نوشتهها در وردپرس” مراجعه کنید.
بخش ششم: Change Frequencies
در این بخش شما قادر هستید که تعداد دفعات بروزرسانی محتویات سایت خود را تعیین کنید. بدین صورت تعیین نمایید که هر یک از صفحات و بخشهای سایت شما ظرف مدت چه زمانی آبدیت خواهند شد؟ تعیین این زمان به رباتها و خزندگان گوگل کمک میکند تا سایت شما را بهتر آنالیز کند.
بخش هفتم: Priorities
در این بخش مطابق شکل زیر، باید به هر یک از صفحات و بخشهای سایت یک عدد بر اساس میزان اهمیت آنها نسبت دهید. البته حتما توجه داشته باشید اگر قرار است این بخش را مطابق نظرتان شخصیسازی کنید، حتما باید در بخش دوم گزینه ” Do not use automatic priority calculation” را انتخاب کرده باشید.
در نهایت بعد از تکمیل تنظیمات مدنظرتان در هفت بخش بالا، برای ذخیره این تنظیمات باید بر روی دکمه “Update Options” کلیک نمایید.
ضمنا اگر خواستید تنظیمات به حالت اولیه خود افزونه بازگردد و تغییرات اعمال شده ذخیره نشود باید بر روی دکمه” Reset options ” بزنید.
حال برای مشاهده نقشه سایتتان به آدرس زیر مراجعه نمایید.
yourdomain.com/sitemap.xml
به جای yourdomain.com آدرس سایتتان را وارد نمایید.
آموزش ساخت نقشه سایت
همانطور که در ابتدای مقاله اشاره شد، یکی از مهمترین عوامل بهینهسازی سایت برای موتورهای جستجو ساخت نقشه سایت یا سایت مپ است. رباتهای موتورهای جستجو با دریافت نقشه سایت درک بهتری از آن پیدا خواهند کرد و بخشهای مختلف سایت شما را بهتر انالیز خواهند نمود. نحوه ساخت سایت مپ در وردپرس در این مقاله به کمک افزونه Google XML Sitemaps به طور کامل شرح داده شد. حال نوبت شماست که با به کارگیری این آموزش یک نقشه سایت حرفهای برای سایت خود بسازید. در نهایت از توجه شما به این مقاله سپاسگزاریم. لطفا سوالات و نظرات خود را در بخش دیدگاهها با ما به اشتراک بگذارید.
آموزش ویدئویی ایجاد نقشه سایت با Google XML Sitemap
دانلود افزونه Google XML Sitemap
دانلود افزونه Google XML Sitemaps
صفحه افزونه
راه حل نهایی برای کسب و کار های آنلاین