آموزش سئو بصورت رایگان هدف اصلی ما در وبسایت سئو پرشین است اما شاید شما با سئو آشنا نباشید. در واقع سئو بهترین و مقرون بصرفهترین روش برای افزایش بازدید و فروش سایت شماست؛ با کمک سئو شما میتوانید رتبههای بالاتری را در موتورهای جستجو به دست بیاورید که البته این کار، نیازمند مهارت و تجربههای لازم در این زمینه است که برای به دست آوردن آنها باید در دورههای آموزش سئو شرکت کنید.
اگر شما نمیدانید که سئو چیست، پس در ادامه این پست با ما همراه باشید تا آموزش سئو به زبان ساده را شروع کنیم و شما را با سئو و بخشهای مختلف آن آشنا کنیم.
👇نسخه پادکست ویدئو آموزش سئو👇
آنچه در این مقاله میخوانید
سئو چیست؟ آموزش سئو به زبان ساده
سئو یا SEO مخفف سه کلمه Search Engine Optimization هستند که معنی “بهینه سازی موتور جستجو” را میدهند.
تعریف بالا فقط جزو تعریف لغوی سئو بوده؛ درواقع سئو به مجموعه فعالیتهایی گفته میشود که شما با انجام آنها، میتوانید صفحات سایت خودتان را در موتورهای جستجو، بهینه کنید. وقتی هم که رتبههای صفحههای شما در موتورهای جستجو بهینه شود، سایت شما با افزایش بازدید و افزایش فروش رو به رو میشود.
پس با این تعاریف میتوان گفت که سئو، یکی از مهمترین بخشهای هر کسب و کار اینترنتی به شمار میرود که اگر به دنبال رشد و پیشرفت کسب و کار خودتان هستید، باید حتما سایت خودتان را سئو کنید.
چرا سئو مهم است و آموزش سئو را باید از همین الان شروع کرد؟
اکثریت فکر میکنند که سئو کار سختی نیست و یا فکر میکنند که با یکسری کارهای ساده به مانند تبلیغ، لینکسازیهای متعدد و … میتوانند به رتبههای بالا در گوگل برسند. در صورتیکه سئو یکسری مراحل فوق العاده پیچیدهای است که حتی هر کسی هم نمیتواند آنها را یاد بگیرد.
ولی اگر قبل از اینکه شما بخواهید به آموزش سئو بپردازید، اول از همه باید با اهمیت آن آشنا شوید؛ همه ما میدانیم که امروزه طراحی سایت، یکی از بهترین روشها برای کسب درآمد به شمار میرود. از طرفی دیگر و با همه گیر شدن گوشیهای هوشمند، امروزه هر کسی اگر به دنبال هر چیزی باشد، سعی میکند تا با سرچ کردن در موتورهای جستجویی به مانند گوگل، آنها را پیدا کند.
حالا اینکه کاربران بتوانند از طریق سرچ در موتورهای جستجو به سایت شما برسند دیگر بستگی به سئو سایت شما دارد. اگر هم همچنان اهمیت سئو برای شما ثابت نشده و برای آموزش ۰ تا ۱۰۰ سئو مطمئن نیستید، پس به مثالی که در ادامه برای شما میزنیم دقت کنید:
در این مثال، ما حداقل سود را به شما نشان میدهیم؛ فرض کنید که شما صاحب یک کسب و کار اینترنتی هستید که در زمینه فروش کفش فعالیت میکنید و از هر فروش کفش، ۷۰ هزار تومان سود میکنید.
حالا فرض کنید که در روز، بیش از ۱۰,۰۰۰ دفعه کلمه خرید کفش در گوگل سرچ میشود و سایت شما هم در کلمه “خرید کفش“، در صفحه اول گوگل قرار دارد. از این تعداد، ۱۰۰۰ نفر وارد سایت شما میشوند و از این تعداد هم ۳۰۰ نفر از شما خرید میکنند.
حالا حساب کنید که سود روزانه شما چقدر میشود! روزانه ۲۱ میلیون تومان سود! اگر ۲۱ میلیون تومان برای شما عدد کمی است، آن را ضرب در ۳۰ کنید تا سود ماهانه شما به دست بیاید.
یعنی شما ماهی ۶۳۰ میلیون تومان سود به دست میآورید. البته تعداد سرچهای خرید کفش، بسیار بالاتر از این اعداد است و ما فقط خواستیم که حداقل ها را حساب کنید تا متوجه اهمیت سئو شوید.
یک وب سایت بدون سئو مانند یک خودرو بدون سوخت است.
حالا اینکه چگونه در صفحه اول گوگل قرار بگیریم هم بستگی به کیفیت آموزش سئو و تولید محتوا رایگان و سعی و تلاش خودتان دارد. البته میتوانید به جای آموزش سئو حرفه ای از یک سئوکار هم کمک بگیرید که انتخابش با خودتان است.
میزان درآمد سئوکار چقدر است؟
قبل از اینکه به سراغ میزان درآمد سئوکار برویم، بهتر است که اول از همه با کلمه سئوکار آشنا شویم و ببینم که اصلا سئوکارها، چه کسانی هستند.
سئوکار یا متخصص سئو افرادی هستند که تمامی دورههای آموزش سئو مقدماتی و آموزش سئو حرفه ای را گذرانده و تجربههای زیادی را در این زمینه دارند و به خوبی با جواب سوال چگونه سایت خود را در صفحه اول گوگل قرار دهیم آشنا هستند.
درآمد سئوکارها بستگی به فعالیت آنها دارد. برای مثال ما در بالا گفتیم که اگر شما صاحب یک کسب و کار اینترنتی باشید و سایت خودتان را سئو کنید، به چه درآمدی میرسید. یعنی یک متخصص سئو میتواند یک سایتی برای خودش راه اندازی کند و سپس سایت خودش را سئو کرده و به درآمد برسد.
ولی یکسری از افراد هستند که مدیر یک کسب و کار اینترنتی به شمار میروند؛ ولی سعی میکنند به جای یادگیری سئو ، یک سئوکار را برای انجام مراحل سئو، استخدام کنند. چون همانطور که در بالا هم گفتیم، یادگیری سئو نیز خودش نیاز به مهارتهای مخصوص به خودش را دارد.
حالا اینکه درآمد یک سئوکار از پروژههای دیگران چقدر است هم بستگی به خدماتی دارد که مدیران کسب و کارها نیاز دارند؛ البته موارد دیگری هم هستند که میتوانند تاثیر مستقیم بر روی درآمد سئوکارها داشته باشند. برای مثال موضوع سایت، عمر سایت، وضعیت فعلی سایت (نوپا یا قدیمی)، روزمه سئوکار و …. از جمله مواردی هستند که بر روی قیمت سئو، تاثیر مستقیم میگذارند.
ولی به طور میانگین میتوان قیمتهای زیر را برای سئوکارها درنظر گرفت:
- کارآموز سئو: ۱ الی ۲ میلیون تومان
- سئوکار مبتدی: ۱ الی ۳ میلیون تومان
- سئوکار حرفه ای: ۵ الی ۱۰ میلیون تومان
البته اعدادی در بالا به عنوان میزان درآمد سئوکارها معرفی کردیم، میتوانید بیشتر از این حرفها باشد و ما فقط میانگین آنها را اعلام کردیم. میزان حقوق سئوکار کاملا بستگی به مواردی دارد که بخشی از آنها را در بالا معرفی کردیم.
البته درآمد سئوکارها فقط به دریافت پروژه ختم نمیشود؛ احتمالا شما هم با کلمه مشاوره سئو آشنا هستید. مشاوره سئو درواقع مختص به سئوکارهای حرفه ای است که در یک جلسه مشاوره، ترفند و روشهای لازم جهت بهبود رتبه سایت شما در موتورهای جستجو را به شما اعلام میکنند.
میزان درآمد سئوکارها از مشاوره از رقم ۵ میلیون تومان شروع میشود و تا بیش از ۱۵ میلیون تومان هم ادامه دارد.
برای یادگیری سئو چقدر زمان باید گذاشت؟
زمان یادگیری سئو به خودتان و روشی که برای یادگیری انتخاب کردید بستگی دارد که میتواند تا بیش از یک سال هم ادامه داشته باشد. اینکه میگوییم بستگی خودتان دارد، یعنی اینکه خودتان چقدر برای یادگیری و آموزش سئو علاقمند هستید و چه مقدار برای یادگیری آن، سعی و تلاش میکنید.
البته بسیاری از افراد هم هستند که قصد استخدام یک متخصص سئو را دارند و برای همین میخواهند تا یک حدودی با سئو آشنا شوند؛ در اینصورت شما میتوانید در عرض ۱ الی ۲ ماه و با یکسری آموزش کامل سئو pdf یا دورههایی با عنوان آموزش سئو به زبان ساده، با کلیت سئو آشنا شوید.
ولی اگر میخواهید تبدیل به یک متخصص سئو شوید، کاملا بحثش جداست و باید زمان زمانی زیادی را برای آن صرف کنید؛ همانطور که در بالا هم گفتیم، آموزش ۰ تا ۱۰۰ سئو میتواند بیش از ۱ سال هم طول بکشد و حتی اگر خودتان زیاد به مراحل یادگیری سئو اهمیت ندهید، میتواند از یک سال هم بیشتر شود.
در ادامه زمانهایی که برای یادگیری روشهای مختلف سئو نیاز است را با هم بررسی میکنیم:
۱. شرکت در دوره آموزش سئو
بهترین روش برای یادگیری سئو، شرکت در یکی از دورههای آموزش سئو است. البته کیفیت دوره آموزش سئو هم میتواند تاثیر مستقیم در روند یادگیری شما داشته باشد. دورههای مختلف و زیادی در سطح اینترنت وجود دارند که شما باید بهترین آنها را برای گذراندن دوره سئو، انتخاب کنید.
در این دورهها، شما میتوانید مراحل یادگیری سئو مقدماتی و حرفه ای را به خوبی و به طور کامل بگذرانید و درواقع نیازی هم نیست که اطلاعاتی از قبل درباره حوزههای دیجیتال مارکتنیگ و سئو داشته باشید. در این دورهها همه چیز به طور کامل به شما آموزش داده میشود.
شما با شرکت در دورههای آموزشی، میتوانید در عرض ۳ الی ۷ ماه، تبدیل به یک متخصص سئو شوید. حالا اینکه گذراندن این دورهها ۳ یا ۷ ماه طول میکشد دیگر بستگی به خودتان دارد که چند ساعت در روز را برای آموزش سئو وقت میگذارید.
۲. شرکت در دورههای کارآموزی
کارآموزها معمولا در شرکتهایی استخدام میشوند که میتوانند مراحل سئو را به صورت عملی یاد گرفته و در ازای یادگیری هم یکسری فعالیتها را برای همین شرکتهای سئو انجام میدهند. البته اغلب کارآموزها به صورت رایگان کار میکنند و در صورت پرداخت حقوق، حقوق کمی دریافت میکنند که در بالاتر هم به آن اشاره کردیم.
معمولا از آنجایی که شما باید بر اساس ساعت کاری این شرکتها کار کنید، به طور میانگین زمان کمتری را نسبت به شرکت در دورههای اموزش دارید. چون برای مثال شما روزانه ۵ الی ۸ ساعت را در این شرکتها کارآموزی میکنید که همین زمان باعث میشود تا روند یادگیری شما، بسیار سریعتر شود.
البته برای شرکت در دورههای آموزشی، شما باید یکسری اطلاعاتی از سئو را داشته باشید. چون بسیاری از این شرکتها کلاسهای آموزشی برای شما نمیگذارند و باید در حین کار، با روشهای سئو آشنا شوید. برای همین پیشنهاد میشود که حداقل یک دوره آموزش سئو سایت رایگان را مشاهده کنید و سپس سعی کنید به کارآموزی در یکی از شرکتها بپردازید.
۳. شرکت از دورههای آموزش رایگان سئو سایت
اکثر متخصصان سئو، علاوه بر اینکه دورههای آموزشی پولی را منتشر میکنند، یکسری دورههایی را با عنوان آموزش سئو رایگان را نیز منتشر میکنند که البته اطلاعات کمتری را نسبت به دورههای آموزشی را در اختیار شما قرار میدهند.
همچنین در سطح اینترنت هم سایتها و منابع زیادی وجود دارند که در صورت نیاز میتوانید از اطلاعات این سایتها برای یادگیری سئو استفاده کنید.
همانطور که گفتیم در دورههای رایگان آموزش سئو، متخصص معمولا تجربههای مهم خودش را با شرکت کنندگان در میان نمیگذارد و برای همین میتوان گفت که شما زمان بیشتری را نسبت به دو روش بالا نیاز دارید.
چون قطعا متخصصان تجربیات فعلی خودشان را پس از چند سال و پس از آزمون و خطاهای بسیار به دست آوردند برای همین، آنها را به صورت رایگان در اختیار هر کسی قرار نمیدهند.
اگر شما میخواهید با استفاده از دورههای آموزش رایگان سئو سایت تبدیل به متخصص سئو شوید، حداقل باید ۱ سالی را صرف یادگیری کنید که البته این زمان، فقط مخصوص به یادگیری است و برای به دست آوردن تجربه هم شما نیاز به زمان بسیار زیادی دارید.
کلاس آموزش سئو سایت یا آموزش مجازی؟
اینکه حالا شما برای گذراندن دوره آموزش سئو پیشرفته کدام روش را برای یادگیری استفاده میکنید دیگر بستگی به خودتان دارد. چیزی که اهمیت دارد، این است که کلاس از کیفیت لازم برخوردار باشد. شما هم به عنوان یک هنرجو، باید از مهارتهای مدرس اطمینان داشته باشید.
البته شما میتوانید از دورههای آموزش seo رایگان نیز استفاده کنید. ولی همانطور که در بخش مدت زمان یادگیری سئو هم گفتیم، این روش میتواند وقت زیادی را از شما بگیرد و شاید حدود ۱ الی ۲ سال زمان نیاز داشته باشید تا فقط مراحل سئو را به خوبی یاد بگیرید. چه برسد به آنکه قصد داشته باشید تا تبدیل به متخصص شوید.
شما به عنوان یک متخصص، باید همه چیز درباره سئو سایت را بدانید و برای همین پیشنهاد میشود که ابتدا بر روی علم سئو سرمایه گذاری کنید و سپس کسب درآمد از علم خودتان بروید.
پیش نیازهای یادگیری سئو
یکی از رایجترین سوالاتی که همیشه در بین افراد و در زمان تهیه دوره آموزش سئو و تولید محتوا به وجود میآید این است که پیش نیازهای یادگیری سئو چیست و برای اینکه شروع به یادگیری سئو کنند، به چیزی نیاز دارند. آیا باید علم اولیه در زمینه خاصی داشته باشند؟ باید حتما برنامه نویسی بلد باشند؟ و سوالاتی شبیه به این موارد.
بگذارید تا خیال شما را راحت کنم؛ شما برای چه برای یادگیری آموزش seo رایگان یا آموزش سئو پیشرفته، به هیچ وجه نیاز به هیچ پیش زمینه خاصی در هیچ حوزهای ندارید. تنها چیزی که مورد نیاز شماست، یک کامپیوتر یا لپ تاپ است که متصل به اینترنت باشد که امروزه در هر خانهای، حداقل یک لپ تاپ کامپیوتر متصل به اینترنت وجود دارد.
تصورات اشتباهی هم درباره این وجود دارد که برای شرکت در دورههای آموزش سئو صفر تا صد باید حتما از علم برنامه نویسی اگاه باشید؛ در صورتیکه این طرز فکر کاملا اشتباست. البته آگاهی از علم برنامه نویسی میتواند روند یادگیری آموزش سئو تولید محتوا را سریعتر کند؛ ولی اینطور نیست که اگر از برنامه نویسی سر رشتهای نداشته باشید، نمیتوانید یاد بگیرید! قطعا امکانپذیر است.
حتی اگر به متخصصان سئو برتر ایران هم نگاه کنید، متوجه میشوید که اکثر آنها، برنامه نویس نیستند و فقط علم کوتاهی از برنامه نویسی دارند که آن را هم به مرور زمان و در حین کار یاد گرفتند.
موتور جستجو چیست؟
همانطور که در بخش سئو چیست هم توضیح دادیم، سئو به یکسری مراحلی گفته میشود که میتواند رتبههای سایت شما را در موتورهای جستجو، بهبود ببخشد. برای همین بهتر است که یک درک کلی از موتور جستجو داشته باشیم تا بهتر بتوانیم مراحل سئو را درک کنیم.
درواقع درک موتورهای جستجو نیز جزو سرفصلهای اصلی آموزش سئو به شمار میرود و هر متخصص سئو باید با تعاریف و طریق کار موتورهای جستجو آگاهی داشته باشد.
موتور جستجو به یک نرم افزار یا سخت افزاری گفته میشود که شما با استفاده از آن میتوانید دادههای مدنظر خودتان را در بین تعداد زیادی از اطلاعات، پیدا کنید؛ برای مثال هم میتوان به موتورهای جستجویی به مانند گوگل، یاهو، بینگ، یاندکس و … اشاره کرد.
موتورهای جستجوگر چگونه کار میکنند؟
اگر از یک متخصص سئو بپرسید که سئو را از کجا شروع کنیم، قطعا به شما میگوید که با روش کار موتورهای جستجو آشنا شوید؛ چون سئو رابطه مستقیم با موتورهای جستجو دارد و هر کاری که در مراحل سئو انجام میدهید برای این است تا سایت خودتان را در همین موتورهای جستجو، بهینه کنید.
پس تا وقتی که ندانید روش کار موتورهای جستجو به چه شکلی است، چطور میخواهید سایت خودتان را برای آنها بهینه کنید؟
در سطح اینترنت، میلیاردها صفحه وجود دارد که هر کدام از آنها هم درباره موضوعات خاصی صحبت میکنند؛ درواقع اگر خودتان بخواهید مراحل پیدا کردن یک صفحه در بین میلیاردها صفحه را انجام دهید، عملا یک کار غیرممکن است و برای همین شما میتوانید از موتورهای جستجو کمک بگیرید.
درکل روند کار موتورهای جستجو در سه مرحله زیر انجام میشود:
- کرال (Crawl)
- ایندکس (Index)
- رتبه بندی (Ranking)
در ادامه تمامی این مراحل را با هم بررسی میکنیم:
کرال کردن (Crawling) در سئو به چه معناست؟
کرال به زبان فارسی، معنی خزیدن را میدهد و به رباتهای که وظیفه کرال کردن را به عهده دارند را کراولر یا همان خزنده میگویند و به مراحلی که انجام میدهند هم کرالینگ یا Crawling گفته میشود.
کرالینگ در لغت معنی “دنبال کردن یک مسیری” را میدهد؛ ولی در موتورهای جستجو به مانند گوگل، معنی کلمه کرالینگ کمی متفاوت است؛ کرالرها درواقع یکسری رباتهایی هستند که برای بررسی سایتها از لحاظهای مختلف، به سمت سایتها ارسال میشوند و شاید در عرض چند ثانیه، چندین میلیون صفحه را کرال کنند.
این کرالرها به مانند یک تیم تجسس عمل میکنند و حتی لینکهایی که در داخل سایت شما وجود داشته باشند را هم بررسی میکنند تا به نتیجه مطلوب مدنظر خودش برسد. هر روزه این رباتها در سراسر اینترنت پخش میشوند تا اطلاعاتی که گوگل و بقیه موتورهای جستجو به آنها نیاز دارند را به دست بیاورند.
کراول کردن، دقیقا قبل از ایندکس شدن انجام میشود؛ یعنی ابتدا موتورهای جستجو، کراولرهای خودشان را به سمت سایت و صفحه جدید شما ارسال میکنند و سپس بعد از کرال شدن و به دست آوردن اطلاعات موردنیاز، حالا موتورهای جستجو تصمیم میگیرند که صفحه جدید سایت شما را ایندکس کنند یا نه.
ایندکس (Index) در سئو سایت به چه مفهومی است؟
بعد از مرحله کرال، مرحله ایندکس شروع میشود؛ درواقع اگر صفحات سایت شما ایندکس شوند، یعنی در موتورهای جستجو ثبت شدند و حالا کاربران میتوانند از طریق موتورهای جستجو، صفحه سایت شما را پیدا کنند.
درواقع برای اینکه مراحل سئو انجام شوند، صفحات سایت شما باید حتما در موتورهای جستجو ایندکس شوند و اگر این اتفاق نیفتد، مراحل سئو سایت شما در همان ابتدا شکست میخورد.
البته در دورههای آموزش سئو، همیشه یکسری سرفصلها را به بررسی یکسری ترفندها برای ایندکس شدن صفحات سایت شما میپردازند. این موضوع را هم بدانند که اکثر صفحات به صورت صد در صد کرال میشوند؛ ولی دلیل نمیشود که همه آنها ایندکس شوند.
درواقع شما باید تا حد ممکن، کیفیت صفحات سایت خودتان را بالا ببرید تا موتورهای جستجو به مانند گوگل، بتوانند تشخیص دهند که شما لیافت این را دارید که در موتور جستجوی خودشان شما را ثبت کنند.
رتبه بندی (Ranking) سایتها در صفحه نتایج چگونه صورت میگیرد؟
بسیاری از افراد تازه کار فکر میکنند که مراحل سئو فقط تا حد ایندکس شدن است و بعد از آن، دیگر نیاز نیست تا کاری انجام دهند؛ ولی باید بدانید که مراحل ایندکس و مراحل رتبه بندی، کاملا جدای از هم هستند.
مراحل رتبه بندی در موتورهای جستجو، کاملا بستگی به فعالیت سئو شما دارد که چطور آنها را در سایت خودتان اجرا کرده باشید. حدود بیش از ۲۰۰ فاکتور رتبه بندی در داکیومنتهای گوگل منتشر شده که با استفاده از آنها میتوانید رتبه بندی سایتهای خودتان در موتورهای جستجو را بهبود ببخشید.
البته در داکیومنتهای گوگل، فاکتورهای رتبه بندی به خوبی توضیح داده نشده و برای همین پیشنهاد میشود که برای بهبود رتبههای سایت خودتان، حتما در یگی از دورههای آموزش سئو حرفه ای شرکت کنید.
برترین موتورهای جستجو
اگر به همه دورههای آموزش سئو مقدماتی و حرفه ای نگاه کنید، میبنید که همگی در حول محور موتور جستجوی گوگل میچرخند؛ دلیل آن هم این است که امروزه بیش از ۹۰ درصد سرچهای دنیا در داخل موتور جستجو گوگل انجام میشود و برای همین بهتر است که وقت خودتان را در موتورهای جستجو دیگری به مانند یاندکس، بینگ، داک داک گو و … هدر ندهید.
البته به غیر از گوگل، موتور جستجو بینگ نیز دارای کاربران زیادی است؛ در ادامه قصد داریم تا شما را با موتورهای جستجو گوگل و بینگ آشنا کنیم…
موتور جستجوی گوگل
فکر نمیکنم که موتور جستجوی گوگل نیاز به معرفی داشته باشد؛ برترین و بهترین موتور جستجوی جهان که هیچ رقیبی را در جلوی خودش نمیبیند و همه رقبایش با فاصله بسیار زیادی، در پشت سرش قرار دارند.
همانطور که در بالا هم گفتیم، در تمامی دورههای آموزش سئو، همه اساتید، سئو را با استفاده از گوگل به شما آموزش میدهند؛ حتی بسیاری از متخصصان هم فقط سعی میکنند تا سایت را برای موتور جستجوی گوگل بهینه کنند.
البته گوگل دارای بهترین فاکتورهای رتبه بندی است؛ به طوریکه که بقیه موتورهای جستجو هم از فاکتورهای گوگل الهام گرفتند؛ یعنی اگر شما سایت خودتان را برای موتور جستجو گوگل بهینه کرده باشید، قطعا برای موتورهای جستجو دیگر هم بهینه میشوید.
موتور جستجوی بینگ
همانطور که در معرفی موتور جستجوی گوگل هم گفتیم، موتور جستجوی بینگ Bing یکی از رقبای گوگل به شمار میرود که فاصله زیادی تا موتور جستجوی گوگل دارد؛ موتور جستجوی بینگ توسط شرکت مایکروسافت عرضه شده که موتور جستجوی پیشفرض مرورگر اینترنت اکسپلور و Edge به شمار میرود.
همین موضوع باعث شده تا تعداد قابل توجهی، بینگ را به عنوان موتور جستجوی مدنظر خودشان برای سرچ انتخاب کنند. دقیقا به دلیل اینکه اکثر متخصصان سئو، گوگل را برای سئو کردن سایتشان در نظر گرفتند، باعث شده تا عرصه رقابت در موتور جستجو بینگ، بسیار آسانتر از گوگل شود.
به همین جهت، متخصصان زیادی در کنار گوگل، سایت خودشان را برای موتور جستجو بینگ نیز بهینه کردند. البته بهینه کردن برای موتورهای جستجو، بیشتر از همه بدرد سایتهای نوپا و ضعیف میخورد و از آنجایی که کاربران کمی از موتور جستجو بینگ استفاده میکنند، نمیتواند گزینه مناسبی برای سایتهای قدرتمند باشد.
هدف از بهینه سازی سایت چیست؟ چرا باید سایتمان را به رتبه های برتر گوگل بیاوریم؟
رایجترین سوالاتی که درباره آموزش سئو پرسیده میشود این است که اصلا چرا باید وقت خودمان را برای آموزش سئو سایت رایگان بگذرانیم و یا اینکه چرا باید هزینههای زیادی را برای دورههای آموزش ۰ تا ۱۰۰ سئو بپردازیم؟ یا مگر سئو و مراحل بهینه سایت سازی چقدر میتواند تاثیرگذار باشد؟ و سوالاتی از این قبیل!
درواقع بسیاری از افراد ترجیح میدهند که به جای سئو، از مراحل تبلیغ استفاده کنند و با استفاده از تبلیغ، محصولات خودشان را به فروش برسانند. البته درست است که شما با استفاده از تبلیغ میتوانند به فروش برسید؛ ولی شما باید یک قانون را در کسب و کار به ذهن خودتان بسپارید و آن هم این است که سود بالا در کم کردن هزینههای اضافی است!
چون شما با نصف هزینههای تبلیغ، میتوانید سایت خودتان را سئو کنید و بازدیدهای ارگانیک را به دست بیاورید. البته یادتان باشد که اگر شما یک برنامه بلند مدت برای سایت خودتان دارید، باید حتما در کنار سئو از روشهای تبلیغات هم استفاده کنید؛ ولی در مقایسه تبلیغات و سئو، قطعا میتوان گفت که سئو گزینه بهتری است.
چون برای مثال فرض کنید که بنر سایت شما به مدت یک ماه در یکی از سایتها وجود دارد؛ خوب بعد از یک ماه چطور؟ شما دوباره و مجددا باید هزینههایی را پرداخت کنید تا دوباره اشتراک تبلیغاتی شما در آن سایت، به مدت یک ماه دیگر تمدید شود و این روند برای همیشه ادامه دارد.
ولی در صورت استفاده از سئو، شما میتوانید با هزینههای کمتر، سایت خودتان را به رتبههای بالاتر گوگل برسانید که درنتیجه با افزایش بازدید و افزایش فروش همراه میشوید. اگر میخواهید بدانید که سئو میتواند چه مقدار سودی را به کسب و کار شما ارسال کند، بهتر است که مثالی که در بالاتر زدیم را مطالعه کنید.
بهترین روش برای یادگیری و اجرای سئو چیست؟
سئو را از کجا شروع کنیم؟ این سوال یکی دیگر از رایجترین سوالات مربوط به آموزش سئو است.
در ابتدا پیشنهاد میشود که دورههای یادگیری سئو مقدماتی را دنبال کنید که برای شروع هم میتوانید از منابع رایگان به مانند آموزش سئو رایگان که در سطح اینترنت وجود دارد استفاده کنید. سعی کنید که به خوبی با اصطلاحات و کلیت سئو آشنا شوید.
معمولا در دورههای مقدماتی، یک بخشی را هم برای طراحی سایت در نظر میگیرند و مراحل طراحی سایت بدون کدنویسی را به شما آموزش میدهند؛ سعی کنید که حتما یک سایتی را برای خودتان طراحی کنید و تمامی آموزشهایی که چه در دورههای مقدماتی و چه در دورههای پیشرفته به شما گفته میشود را به طور عملی، انجام دهید تا به خوبی بتوانید آنها را درک کنید.
حالا بعد از اینکه دورههای مقدماتی را گذراندید، سعی کنید که یک دوره خوب و جامع آموزش سئو حرفه ای را خریداری کنید و به مانند دورههای مقدماتی، همه قسمتهای آنها را مشاهده کنید و تمامی مراحل را به صورت عملی و در سایت تستی که برای خودتان راه اندازی کردید، پیاده سازی کنید.
یادتان باشد که مراحل یادگیری سئو را نباید زیاد طول بدهید و سعی کنید که حداکثر سعی و تلاش خودتان را انجام دهید تا در سریعترین زمان ممکن، آموزشهای مقدماتی و حرفه ای سئو را تمام کنید.
حالا بعد از گذراندن دورههای مقدماتی و حرفه ای، باید دست به کار شده و یک دوره کارآموزی را بگذرانید. در دورههای کارآموزی، شما خودتان میتوانید به کمک پروژههایی که به واسطه شرکت سئو و طراحی سایت در دست شماست، تجربه کسب کنید و به طور کامل با استراتژیهای مختلف، آشنا شوید.
بسیاری از افراد، مرحله کارآموزی سئو را دست کم میگیرند؛ ولی تجربه میتواند در سئو، نقش بسیاری مهمی را داشته باشد که شما میتوانید این تجربه را از سمت مرحله کارآموزی، به دست بیاورید.
البته در حین دوره کارآموزی، سعی کنید تا یک سایت دیگر را برای خودتان دست و پا کرده و آن را سئو کنید و خودتان هم با چالشهای سئو، رو به رو شوید. درکل باید بدانید که کار آسانی را در پیش ندارید و برای یادگیری سئو، باید وقت، سعی و تلاش زیادی بکنید.
چرا سئو در فروش تاثیر فوق العاده ای دارد؟
شما فرض کنید که یک مغازه در یکی از منطقههای شهر خودتان راه اندازی کردید؛ قطعا شما رقبایی را در حوزه خودتان و در شهر خودتان دارید و پس از راه اندازی مغازه، باید خودتان را به مشتریان و مردمان آن شهر ثابت کنید که جنس بهتری را نسبت به رقبای خودتان عرضه میکنید؛ درنهایت اگر این اتفاق بیافتد، قطعا شما به فروش بیشتری میرسید.
در دنیای اینترنت هم دقیقا به همین شکل است و اتفاقا رقابت سختتری هم نسبت به روش سنتی وجود دارد؛ فرقی نمیکند که شما قصد ورود به چه حوزهای را دارید؛ مطمئن باشید که حتما یک نفر قبل از شما این کار را کرده و الان به عنوان رقیب شما، در حال فعالیت است و یکی از روشهایی که میتوانید از رقبای خودتان جلو بزنید، استفاده از سئو است.
جدای از موارد بالا، تا وقتی که شما به صفحه یک گوگل نرسید، قطعا نمیتوانید فروشی هم داشته باشید و کاربرانی وارد سایت شما نمیشوند؛ شما خودتان را به جای کاربر بگذارید؛ وقتی که شما قصد خرید اینترنتی را داشته باشید و از طریق گوگل، کلمه مدنظر خودتان را سرچ کنید، آیا به صفحه دوم میروید؟
قطعا جواب اکثر شماها منفی است؛ پس اگر شما به فکر فروش محصولات سایت خودتان هستید، باید حتما به صفحه اول برسید که این کار تنها با مراحل سئو امکانپذیر است.
آیا همه سایت ها و کسب و کارها نیاز به آموزش سئو دارند؟
نمیتوان گفت همه کسب و کارها؛ بلکه این موضوع بستگی به صاحبان کسب و کارها دارد که به سئو سایت اهمیت میدهند یا نه! همانطور که در بالاتر هم توضیح دادیم، بسیاری از مدیران به جای اینکه یک متخصص سئو استخدام کنند و یا اینکه آموزش سئو را جهت یادگیری مراحل سئو دنبال کنند، سعی میکنند تا فقط مراحل تبلیغ را انجام دهند.
ولی این موضوع را باید بدانید که اکثر خریدها از سرچهایی که در موتورهای جستجو صورت میگیرد، انجام میشود. برای مثال شما کافی است که دو سایتی که در یک موضوع فعالیت میکنند را در نظر بگیرید؛ شما خودتان به عنوان کاربر، کدام سایت را برای خرید انتخاب میکنید؟ قطعا سایتی که رتبه بهتری داشته باشد.
پس شما با یادگیری آموزش سئو علاوه بر اینکه میتوانید اعتبار خاصی به سایت خودتان بدهید، میتوانید باعث افزایش بازدید و فروش هم شوید؛ اگر شما به دنبال افزایش اعتبار، افزایش بازدید و افزایش فروش هستید، پس باید حتما به سراغ سئو بروید.
مهم ترین الگوریتم های گوگل
الگوریتمها درواقع به عنوان یک کارآگاه عمل میکنند هر کدام از آنها هم نظارت بر بخشهای خاصی را بر عهده دارند. یکی دیگر از اصلیترین سرفصلهای آموزش سئو، درباره الگوریتمهای گوگل است.
چون این الگوریتمها سایت شما از لحاظ قوانین مختلفی بررسی میکنند و اگر شما آن قوانین را در سایت خودتان انجام نداده باشید، قطعا نمرههای منفی به سایت شما داده و رتبههای خودتان را در گوگل، از دست میدهید؛ همچنین اگر قوانین گوگل را به خوبی رعایت کرده باشید، نمرههای مثبتی را از سمت این الگوریتمها دریافت میکنید که باعث بهبود رتبه شما در گوگل میشود.
برای همین شما لازم است تا با این الگوریتم و قوانینشان آشنا باشید تا باید و نبایدهای گوگل را به خوبی بشناسید. البته در منابع رایگان سئو به مانند دورههای آموزش صفر تا صد سئو رایگان هم به این موضوعها پرداخته میشود که با یک سرچ ساده میتوانید با الگوریتمهای گوگل، آشنا شوید.
در ادامه چند نمونه از مهمترین این الگوریتمها را برای شما معرفی میکنیم:
الگوریتم پاندا (Panda)
اگر در حال آموزش سئو هستید باید الگوریتم پاندا را به خوبی بشناسید. الگوریتم پاندا جزو الگوریتمهای مهم در گوگل به شمار میرود که وظیفه مبارزه با محتواهای بی کیفیت را دارد؛ به این شکل که اگر تشخیص دهد که محتوا سایت شما کیفیت لازم را نداشته باشد، آن را از نتایج گوگل حذف میکند یا صفحات سایت شما را به رتبههای پایینتر گوگل منتقل میکند.
قبل از انتشار الگوریتم پاندا، بسیاری از وبمستران از فقر محتوایی موجود در وب فارسی، سوءاستفاده میکردند و اقدام به انتشار هر محتوایی میکردند و اصلا رضایت کاربران برایشان مهم نبود. البته از آنجایی که هیچ نظارتی هم بر روی این محتواها نبود، همه آنها توانسته بودند تا به رتبههایی خوبی هم دست پیدا کنند.
ولی بعد از انتشار الگوریتم پاندا، بسیاری از همین سایتها، برای همیشه از گوگل حذف شدند و بعضیها هم جریمه شدند.
الگوریتم پنگوئن (Penguin)
الگوریتم پنگوئن هم در کنار الگوریتم پاندا، جزو مهمترین الگوریتم و همچنین معروفترین الگوریتمهای گوگل به شمار میرود و حتی این الگوریتم کابوس شبهای بعضی از وبمستران است!
لینکسازی و ساخت بک لینک، یکی از بهترین روشها برای سئو سایت به شمار میرود که باید به شکل کاملا اصولی و طبیعی انجام شود. یعنی شما به عنوان مدیر سایت، نباید هیچ نقشی در لینکسازی خارجی داشته باشید و اگر گوگل متوجه شود که خودتان این لینکها را طراحی کردید، قطعا سایت شما را جریمه میکند.
ولی در گذشته اینطور نبود و گوگل هیچ روشی برای پیدا کردن سایتهای متقلب نداشت و برای همین اکثر سایتها، هر جایی که دلشان میخواست و به هر شکلی که دوست داشتند لینکسازی میکردند و جالبتر از همه اینکه به جواب هم میرسیدند. در گذشته کیفیت لینکها مهم نبود هر کسی که لینک بیشتری میساخت، رتبه بهتری را در گوگل میگرفت.
ولی ناگهان الگوریتم پنگوئن ظهور کرد و تمامی روشهای لینکسازی قدیمی منسوخ شد! با ظهور پنگوئن، بسیاری از سایتها از بین رفتند و در لیست پنالتی گوگل قرار گرفتند. همانطور که متوجه شدید، الگوریتم پنگوئن وظیفه نظارت بر روند لینکسازی سایتها را دارد.
این الگوریتم به حدی مهم است که حتما در دوره های آموزش سئو به آن پرداخته میشود.
الگوریتم برت (Bert)
در گذشته، گوگل فقط بر روی ساختار ماشینی تمرکز میکرد و مثلا اگر شما کلمهای را به صورت محاورهای در گوگل سرچ میکردید، نتایج خوبی به شما نشان داده نمیشد و یا اصلا نتیجهای نشان داده نمیشد.
ولی در حال حاضر و به لطف الگوریتم برت، شما میتوانید با زبان محاورهای خودتان هم هر کلمه را سرچ کنید و به نتایج ایده آل خودتان برسید. از طرفی، وقتی که زبان محاورهای وارد گوگل شد، وسعت کلمات کلیدی نیز بیشتر شده و حالا سئوکاران میتوانند از کلمات محاورهای هم در سایت خودشان استفاده کنند.
الگوریتم مرغ مگس خوار (Hummingbird)
الگوریتم مرغ مگس خوار سعی میکند تا مفهوم کلمات کلیدی شما که در گوگل سرچ کردید را به خوبی بفهمد و سپس بهترین نتایج را به شما نشان دهد. برای مثال اگر شما در گذشته یک کلمهای را سرچ میکردید، صفحات اسپم به شما نمایش داده میشد که اکثریت آنها هم از همدیگر کپی کرده بودند.
ولی امروزه نتایج اسپم به لطف الگوریتمهای مختلف گوگل که یکی از آنها هم الگوریتم مرغ مگس خوار، از لیست نتایج گوگل حذف شدند و همین موضوع باعث شده تا مطالب باکیفیتتر، جای آنها را بگیرند.
الگوریتم کبوتر (Pigeon)
کبوتر یکی از مهمترین الگوریتمهای گوگل است که اگر قوانین آن را به خوبی رعایت کنید، میتوانید به درآمدهای زیادی از طریق گوگل برسید. درواقع الگوریتم کبوتر وظیفه نظارت بر سئو محلی را برعهده دارد که بعد از بررسی سایت شما از لحاظ سئو محلی، میتواند نمره مثبت یا منفی را به سایت شما بدهد.
این الگوریتم به حدی مهم است که در اکثر دورههای آموزش سئو و تولید محتوا رایگان و پولی، حتما درباره آنها صحبت میکنند. در ادامه این مقاله درباره سئو محلی هم صحبت میکنیم.
الگوریتم گورخر (Zebra)
شاید در نگاه اول، نام الگوریتم گورخر خنده دار به نظر برسد؛ ولی وقتی که شما با این الگوریتم آشنا شوید، قطعا خنده از روی دهان شما محو میشود؛ الگوریتم گورخر وظیفه نظارت بر سایتهای فروشگاهی را برعهده دارد که این سایتهای فروشگاهی، نکات لازم جهت یک فروشگاه را برخوردار هستند یا نه.
برای مثال این الگوریتمها صفحاتی به مانند درباره ما، تماس با ما، چت آنلاین، آدرس، شماره تماس و … را بررسی میکنند و اگر این موارد را در سایت خودتان رعایت نکرده باشید، قطعا رتبههای کمتری را هم نسبت به رقبای خودتان به دست میآورید.
البته یادتان باشد که الگوریتم گورخر هم قابلیت جریمه کردن سایتها را دارد؛ پس بهتر است که حتما این قوانین را رعایت کنید تا رتبههای بالایی را در گوگل به دست بیاورید.
الگوریتم گوگل دنس (Google Dance)
الگوریتم گوگل دنس درواقع برای تعیین جایگاه جدید، یکسری نوساناتی را در نتایج شما ایجاد میکنند.
برای مثال فرض کنید صفحات سایت شما به طور میانگین، در صفحه ۵ گوگل قرار دارد؛ در حین گوگل دنس، یک یا چند صفحه از سایت شما به صفحات بالاتر گوگل به مانند صفحه اول میرسد؛ حالا رباتهای گوگل بررسی میکنند که آیا این صفحه، لیاقت رتبه فعلی خودش را دارد یا باید جایگاه بهتر یا بدتری به او داده شود.
این بررسیها توسط رفتار کاربرها انجام میشود و اگر کاربرها رفتار مثبتی داشته باشند، قطعا جایگاه بهتری به شما تعلق میگیرد و اگر رفتار مناسبی نداشته باشند، از جایی که هستید هم بیشتر افت میکنید.
به همین دلیل است که همیشه همه اساتید در دورههای آموزش سئو به زبان ساده یا حرفه ای سرفصلهایی را به تولید محتوا باکیفیت اختصاص دادند.
الگوریتم هوش مصنوعی (MUM)
کارایی الگوریتم هوش مصنوعی تقریبا شبیه به الگوریتم برت است و شاید به این دلیل باشد که از سیستم ترانسفورماتور BERT استفاده میکنند؛ ولی الگوریتم هوش مصنوعی دارای قدرتی فوق العاده بیشتری نسبت به برت است؛ به طوریکه خود گوگل اعلام کرده که قدرت الگوریتم هوش مصنوعی، هزار برابر بیشتر از الگوریتم برت است.
الگوریتم هوش مصنوعی میتواند چند کار را همزمان انجام دهد؛ برای مثال میتواند محتوا را بخواند و در عین حال هم از پادکست و ویدئوهای موجود در محتوا برای درک بهتر صفحه، کمک بگیرد.
الگوریتم سندباکس (Sandbox)
سندباکس یکی الگوریتمهایی است که وظیفه نظارت بر سایتهای نوپا را دارند؛ احتمالا شما از هم وقتی که سایت خودتان را طراحی کردید، مراحل سئو را پیش گرفتید؛ ولی هیچ تغییری را نتایج گوگل مشاهده نمیکنید. لازم نیست نگران باشید؛ اگر سایت شما نوپاست، قطعا در الگوریتم سندباکس گوگل هستید!
سندباکس در زبان فارسی، معنی جعبه شنی را میدهد؛ در کشورهای اروپایی وقتی که یک کودک را به ساحل میبرند، آن را در کنار ساحل رها نمیکنند و او را در یک جعبه شنی قرار میدهند؛ سپس هر وقت مطمئن شدند که آن کودک میتواند در کنار ساحل و بدون هیچ خطری فعالیت کند، او را از جعبه شنی خارج میکنند.
سندباکس در گوگل هم تقریبا به همین معناست؛ گوگل در ابتدا میخواهد سایت شما بسنجد و مطمئن شود که شما لیاقت این را دارید که وارد نتایج گوگل شوید. برای همین شما باید فعالیتهای خودتان را با کیفیت هرچه تمامتر انجام دهید تا گوگل به سایت شما اعتماد کند.
این اعتماد باعث میشود تا هر چه زودتر از سندباکس گوگل خارج شوید. همچنان در زمانی که شما در سندباکس گوگل هستید، گوگل اطلاعات لازم درباره حوزه کاری شما را به دست میآورد و به این شکل هر زمانی که از سندباکس خارج شدید، نتایج شما در جایگاههای بهتری، نمایش داده میشود.
الگوریتم مدیک (Medic)
الگوریتم مدیک در سال ۲۰۱۸ و به عنوان یک الگوریتم گلوبال معرفی شد؛ یعنی اینکه فقط مخصوص به یک منطقه یا حوزه خاصی نیست و میتواند بر روی همه سایتها در هر کجای جهان، تاثیرگذار باشد.
البته طبق تحقیقاتی که سایت ماز انجام داد، مشخص شد که بیشترین تاثیر الگوریتم مدیک بر روی سایتهای حوزه پزشکی و سلامت بوده و با ظهور الگوریتم مدیک، بیشتر از گذشته به صفحات این سایتها در نتایج گوگل اهمیت داده میشود.
برای مثال اگر شخصی یک بحث پزشکی را در گوگل سرچ کند، گوگل در مرحله اول سعی میکند تا نتایجی را به او نشان دهد که از سمت سایتهای پزشکی و سلامت منتشر شده یا حداقل نویسندهایی که آن محتوا را نوشته یک فرد پزشک باشد. سپس در مرحله دوم به سراغ سایتهای متفرقه میرود.
الگوریتم موش کور (Possum)
الگوریتم موش کور هم به مانند الگوریتم کبوتر، در حوزه سئو محلی فعالیت میکنند و بر کسب و کارهای محلی نظارت دارد. کسب و کارهای محلی درواقع کسب و کارهایی هستند که فقط در یک منطقه خاصی فعالیت میکنند و قصد ارائه محصولات خودشان را فقط در یک منطقه خاصی دارند.
در این لحظه و اگر سئو محلی را به خوبی انجام دهند، باعث میشود تا رتبه صفحات آنها در گوگل و با جستجوی محلی، بهبود پیدا کند که در نتیجه باعث افزایش بازدید و فروش میشود.
الگوریتم رنک برین (Rank Brain)
الگوریتم رنک برین برای اولین بار در سال ۲۰۱۵ معرفی شد که در ابتدا به عنوان یک الگوریتم کمکی برای الگوریتم مرغ مگس خوار به شمار میرفت. رنک برین بر اساس تکنولوژی هوش مصنوعی و بر اساس الگوریتمهای ماشین لرنینگ طراحی شده.
یعنی اینکه الگوریتم برنک برین میتواند خود به خود و توسط اطلاعاتی که جمع آوری میکند، هر چیزی را یاد بگیرد.
الگوریتم رنک برین وظیفه دارد تا منظور کاربر از کلمهای که سرچ کرده را متوجه شود و سپس با استفاده از درک کلمه کلیدی سرچ شده، بهترین نتایج را به کاربرانش نشان دهد. برای مثال اگر شخصی در تهران، کلمه “نزدیک ترین رستورانها” را در گوگل سرچ کند، گوگل و با استفاده از الگوریتم رنک برین، نزدیکترین رستورانها به آن شخص را برایش نشان میدهد.
الگوریتم ضد اسپم (Payday Loan)
الگوریتم ضد اسپم، برای اولین بار در سال ۲۰۱۳ منتشر شد که به منظور برخورد با سایتهایی است که از محتوا و صفحاتشان از کلمات اسپم به دفعات زیاد استفاده کردند. برای مثال میتوان به کلمات نامتعارف و یا کلمات دیگری به مانند وام با سود بالا، کسب درآمد در چند روز و … اشاره کرد.
این محتوا در ابتدا فقط مربوط به سایتهای انگلیسی زبان بود؛ ولی در آپدیت دوم خودش، بر کل سطح اینترنت و همه سایتها نظارت دارد.
الگوریتم موبایل گدون (Mobilegeddon)
با پیشرفت گوشیهای هوشمند، امروزه اکثر سرچها از طریق گوشیهای هوشمند انجام میشود و به همین واسطه هم بحثی به نام موبایل فرندلی (Mobile Friendly) مطرح شد که سایتها باید نکات مربوط به موبایل فرندلی را در سایت خودشان رعایت کنند.
موبایل گدون، وظیفه بررسی همین بحث را در سایتها دارد و سایتها را از لحاظ موبایل فرندلی، بررسی میکند؛ احتمالا شما هم با تغییر نتایج گوگل در گوشیهای هوشمند و دسکتاپ رو به رو شدید؛ همین تغییر نتایج دقیقا به خاطر الگوریتم موبایل گدون است.
الگوریتم دزد دریایی (Pirate)
احتمالا همه شما میدانید که در کشورهای غربی به مانند انگلیس و آمریکا، بحثی به نام قانون کپی رایت وجود دارد که برای حمایت از حقوق ناشر، به ثبت رسیده؛ قوانین کپی رایت به حدی در کشورهای غربی مهم است که رئیس جمهور وقت آمریکا در سال ۱۹۸۸ یعنی آقای بیل کلینتون، قانون کپی رایت هزاره دیجیتال را امضا و تصویب کرد و از آن به بعد با افرادی که قانون کپی رایت را نقض میکردند، طبق قانون برخورد میشد.
البته قانون کپی را میتوان در خارج از اینترنت کنترل کرد؛ ولی در دنیای اینترنت کمی داستان پیچیدهتر میشود؛ برای مثال شما چطور میخواهید از شخصی که محتوا شما را کپی کرده شکایت کنید؟
گوگل مدتی با این مشکل مواجه بود که پس از مدت کوتاهی و در سال ۲۰۱۲، یک الگوریتمی را با نام دزد دریایی منتشر کرده که آن را با اسم DMCA نیز میشناسند که برای مقابله با دزدی محتوا منتشر شده.
احتمالا شما هم در مباحث آموزش سئو مشاهده کردید که همه اساتید اصرار دارند که به هیچ وجه از محتواهای بقیه کپی نکنید و محتوا یونیک بنویسید که این حرف هم دلایل زیادی دارد؛ یکی از همان دلایل، مربوط به الگوریتم دزد دریایی میشود.
الگوریتم ونیز (Venice)
الگوریتم گوگل ونیز یکی از الگوریتمهای قدیمی گوگل است که در سال ۲۰۱۲ منتشر شد و به بهبود جستجوی محلی کمک میکرد. گوگل فهمیده بود که تعداد زیادی از کاربران، به دنبال این هستند که نزدیکترین خدمات یا مکانهای خاص نسبت به خودشان را پیدا کنند و بعد از این اتفاق، گوگل تصمیم گرفت تا الگوریتم ونیز را منتشر کند.
الگوریتم ونیز باعث تغییر نتایج و افزایش رضایت کاربران از موتور جستجوی گوگل شده بود و همچنین توانست به رشد جستجو و سو محلی، کمک زیادی کند.
الگوریتم تازگی محتوا (Freshness)
فرض کنید که شما در گوگل، کلمه خرید ماشین را سرچ میزنید و سه نتیجه مختلف با سه قیمت مختلف را به شما نشان میدهد؛ شما به عنوان کاربر، بر روی کدام نتیجه کلیک میکنید؟ قطعا بر روی نتیجهای کلیک میکنید که محتوای به روزتری دارد؛ همین موضوع دقیقا همان کاری است که الگوریتم تازگی محتوا یا Freshness انجام میدهد.
الگوریتم تازگی محتوا به صفحاتی که بروز شده باشند یا تازه منتشر شده باشند، اهمیت بیشتری نسبت به صفحاتی میدهد که زمان زیادی از تاریخ انتشار یا اپدیت آنها میگذرد. دقیقا به همین دلیل است که در دورههای آموزش سئو و تولید محتوا رایگان، اساتید اصرار بر این دارند که محتواهای خودتان را هر چند وقت یکبار آپدیت کنید.
الگوریتم (Mobile First Index)
قبل از همه گیر شدن گوشیهای هوشمند و افزایش سرچها در نسخه موبایل، گوگل ابتدا سایت را از لحاظ نسخه دسکتاپ بررسی میکرد و طبق همان، به صفحات شما نمره میداد.
ولی امروزه و با افزایش سرچها در نسخه موبایل، داستان کاملا برعکس شده و گوگل ابتدا سایت را از لحاظ بحث موبایل فرندلی بررسی میکند و طبق همان، به سایت شما امتیاز میدهد.
الگوریتم (E.A.T)
الگوریتم E.A.T در سال ۲۰۱۷ منتشر شد که پس از انتشارش، سروصدای زیادی را هم به پا کرده بود. E.A.T مخفف سه کلمه Expertise، Authoritativeness و Trustworthiness است که به ترتیب معنی تجربه، قابل اعتماد بودن و اعتبار را دارد.
گوگل با بررسی این سه مورد، به سایتها امتیاز میدهد؛ البته این الگوریتم بیشتر در سایتهایی اجرا میشود که محتوا و محصولات آنها میتواند اهمیت زیادی برای انسانها داشته باشد که برای مثال میتوانیم از سایتهای پزشکی اسم ببریم.
آیا سئو سایت کار سختی است؟
هر کاری سختیهای خودش را دارد و قطعا چه آموزش سئو و چه اجرای مراحلش، نمیتواند کار ساده و آسانی باشد. ولی البته میزان سختی سئو سایت کاملا بستگی به خودتان دارد؛ اگر شما به مراحل سئو علاقه داشته باشید، قطعا سختی سئو برای شما شیرین میشود.
از طرفی دیگر شما فقط کافی است که آموزش ۰ تا ۱۰۰ سئو را به طور کامل یاد گرفته باشید و مراحل سئو سایت را به صورت اصولی پیاده کنید.
چگونه می توانم سئو را یاد بگیرم؟
در بالاتر ما مراحل یادگیری سئو را به صورت کامل توضیح دادیم و گفتیم که باید به چه روشی، مراحل سئو را یاد بگیرید.
ولی این مورد را بدانید که گوگل همیشه در حال تغییر الگوریتمهای خودش است و همین موضوع باعث میشود تا شما همیشه نیاز به تحقیق و مطالعه در زمینه سئو داشته باشید. پس حتی اگر شما با تمامی سرفصلهای دورههای آموزش سئو آشنا هستید، ولی باز هم نباید به هیچ وجه دست از مطالعه بکشید.
اصطلاحات مهم سئو که باید آن ها را بشناسید
هر حوزهای تقریبا اصطلاحات مخصوص به خودش را دارد که سئو نیز از این قائله مستثنی نیست. هر چند بهتر است که شما قبل از شروع کردن آموزش سئو مقدماتی و حرفه ای، با اصطلاحات سئو آشنا باشید تا مراحل آموزش، سریعتر انجام شود. در ادامه چند نمونه از مهمترین اصطلاحات را معرفی میکنیم:
- سرپ (SERP): وقتی که در گوگل کلمهای را سرچ میکنید، یک صفحهای با ده نتیجه مختلف به شما نشان داده میشود که همان صفحه را سرپ میگویند.
- سئو خارجی (Off Page Seo): به مجموعه فعالیتهای سئو که در خارج از سایت انجام میشود.
- سئو داخلی (On Page Seo): به مجموعه فعالیتهای سئو که در داخل سایت انجام میشود.
- سئو منفی (Negative SEO): به فعالیتهای سئو که باعث از بین بردن سئو سایت و رتبههای شما در موتورهای جستجو میشود.
- ترافیک (Traffic): همان بازدید سایت شما را ترافیک میگویند.
- کرال (Crawler): به رباتهای گوگل گفته میشود که آنها را با اسم اسپایدر هم میشناسند.
- سرچ ولوم (Search volume): میزان سرچ ماهانه را سرچ ولوم میگویند.
- دامین آتوریتی (Domain Authority): به ارزش و اعتباری که دامنه شما دارد یا دامین آتوریتی میگویند.
- Duplicate content: به محتواهای تکراری گفته میشود.
- Call to action: به فعالیتهایی که شما در صفحات خودتان از کاربر میخواهید که انجام دهد؛ مثلا وارد کردن شماره یا ایمیل.
- بک لینک (back links): به سایتهای دیگری که درصفحات خودشان به سایت شما لینک بدهند را بک لینک میگویند.
تعداد اصطلاحات سئو بسیار بیشتر از موارد بالاست که ما فقط سعی کردیم تا تعدادی از مهمترین آنها را معرفی کنیم.
چگونه شماره یک در صفحه نتایج گوگل باشیم؟
یکی از رایجترین سوالاتی که در بین سئوکارهای مبتدی و مدیران کسب و کارهای اینترنتی وجود دارد این است که چگونه در صفحه اول گوگل قرار بگیریم؟!
جواب دادن به این سوال میتواند چندین ساعت طول بکشد؛ چون کارهایی که برای رسیدن به صفحه اول در گوگل نیاز است شاید روزها و حتی ماهها وقت شما را بگیرد و نمیتوان همه آنها را در چند جمله بیان کرد.
این را هم بدانید که هر سایتی، استراتژیهای مخصوص به خودش را نیاز دارد و برای همین نمیتوان یک روش کلی را برای همه سایتها پیاده سازی کرد. برای پی بردن به این استراتژیها نیاز است که به خوبی با مراحل سئو آشنا باشید!
آموزش سئو تکنیکال (Technical SEO)
سئو تکنیکال به انجام یکسری مسائل فنی گفته میشود که از نظر موتورهای جستجو، قابل اهمیت هستند. برای مثال میتوان به بهبود سرعت سایت، بهینه کردن کدها، انتخاب قالب مناسب و … به عنوان چک لیستهای سئو تکنیکال اشاره کرد.
در ادامه چند نمونه از بخشهای سئو تکنیکال را به شما آموزش میدهیم:
آشنایی با زبانهای HTML, CSS و JS
همانطور که در بالا هم توضیح دادیم، بهینه کردن کدهای سایت هم یکی از بخشهای سئو تکنیکال به شمار میرود. کدهای CSS، HTML و JS جزو کدهای رایج در سایت به شمار میروند. البته برای آموزش سئو نیاز نیست که با کدنویسی آشنا باشید؛ ولی حداقل بهتر است که یکسری اطلاعات کلی درباره این زبانها را داشته باشید:
- HTML: این کلمه مخفف چهار کلمه HyperText Markup Language است که برای ساخت صفحات وب از آنها استفاده میکنند. به زبان ساده میتوان گفت که با html میتوانید متن یا فایل خودتان را با دیگران، به اشتراک بگذارید.
- CSS: این کلمه مخفف کلمات Cascading Style Sheet بوده که برای طراحی ظاهر سایت از این زبان استفاده میکنند.
- Js: این زبان درواقع یک زبان برنامه نویسی سمت مشتری است که برای انعطاف بیشتر کدهای html استفاده میشود.
نو ایندکس NO-INDEX
نو ایندکس درواقع یک تگ به شمار میرود که شما با استفاده از این تگ در صفحات سایت خودتان، از موتورهای جستجو به مانند گوگل میخواهید که آنها را در نتایج نشان ندهند و اگر در حال حاضر در نتایج گوگل وجود دارند، آن را از نتایج حذف کنند.
استفاده از اسکیما مارکآپ
اسکیما مارکآپ هم بخش دیگری از سئو تکنیکال به شمار میرود که با استفاده از آن میتواند به کاربر و گوگل کمک کنید تا جزئیات بیشتری از محصول شما را در نتایج گوگل مشاهده کنند.
در صورت استفاده از اسکیما مارکآپ در صفحات خودتان، میتوانید روند جمع آوری اطلاعات برای گوگل را سادهتر و راحتتر کنید و به همین جهت هم موتورهای جستجو میتوانند نتایج بهتری را به کاربران خودشان نشان دهند.
مراحل پیادهسازی اسکیما مارکآپ در سایت
استفاده از اسکیما مارکآپ در سایت شما بستگی به نحوه راه اندازی سایت شما دارد که از سیستم مدیریت محتوا اماده به مانند وردپرس استفاده کردید و یا اینکه از روش کدنویسی اقدام به طراحی سایت کرده باشید:
اسکیما مناسب سایت وردپرس
وردپرس دارای افزونههای زیادی است که هر کدام از آنها میتوانند ویژگیهای خاصی را به سایت شما اضافه کنند؛ یکسری از این افزونهها اسکیما را به سایت شما اضافه کنند. از معروفترین این افزونهها میتوان به افزونه Schema Pro اشاره کرد.
اسکیما مناسب سایتهای کدنویسی
در این حالت شما یا باید از برنامه نویس خودتان بخواهید که امکان اضافه کردن اسکیما به صفحات سایت شما ایجاد کند و یا اینکه از ابزارهای آنلاین برای اینکار استفاده کنید.
موبایل فرندلی بودن سایت
با افزایش سرچ در گوشیهای هوشمند، بحث موبایل فرندلی تبدیل به یکی از اصلیترین سرفصلهای آموزش رایگان سئو سایت یا آموزشهای پولی شده و این مسئله به حدی برای گوگل مهم است که چندین الگوریتم را برای نظارت بر روی این موضوع، منتشر کرده.
مباحث مختلف و زیادی وجود دارد که باید آنها در جهت موبایل فرندلی، رعایت کنید ریسپانسیو بودن سایت یکی از مهمترین آنهاست. یعنی کاربر با هر دیوایس و هر اندازه صفحه نمایشی، باید بتوانید سایت شما را بدون هیچ مشکلی مشاهده کند.
بهینهسازی تنظیمات کرال سایت
تنظیمات کرال سایت که معمولا آنها را اسم کرال باجت میشناسند که به فارسی معنی بودجه کرال را میدهد. بسیاری از افراد میکنند که کرال فقط یک بخش ساده در سایت به شمار میرود؛ در صورتی که اگر کرال باجت شما هدر برود، میتواند تاثیرات منفی بر روی سئو سایت شما بگذارد.
کرال باجت به میزان سرعت و تعداد صفحاتی گفته میشود که یک موتور جستجو توانسته در سایت شما کرال کند؛ پس بهتر است که رباتهای گوگل، صفحاتی را کرال کنند که برای شما ارزشمند است و آنها را از سمت صفحات بی ارزش دور کنید.
انتخاب قالب مناسب
همیشه زیبایی ظاهر سایت، یکی از اصلیترین دلایل موفقیت در سایتها به شمار میرود؛ ولی به غیر از ظاهر، باید مسائل فنی مربوط به سایت را هم در نظر گرفت. چون اگر قالب انتخابی شما ظاهر جذابی داشته باشد، ولی بحث تکنیکالی آن به خوبی اجرا نشده باشد، میتواند باعث مشکلاتی زیادی در آینده برای سایت شما شود. برخی از این موارد عبارتند از:
- ریسپانسیو بودن
- بهینه بودن کد
- سرعت بالا
- امنیت بالا
- و …
افزایش سرعت سایت
شما خودتان را جای کاربر قرار دهید؛ شما خودتان به خودتان عنوان کاربر، از سایتی که زمان زیادی برای لودش طول میکشد خرید میکنید؟ قطعا نه! قطعا اولین گزینه برای شما سایتی است که زودتر برای شما لود شود.
همین موضوع باعث شده تا سرعت سایت تبدیل به یکی از اصلیترین فاکتورهای گوگل و بخش سئو تکنیکال شود؛ البته بهینه کردن سرعت سایت هم مهارتهای خاص خودش را نیاز دارد که در دورههای آموزش سئو به طور مفصل درباره این موضوع، صحبت میشود.
بهترین ابزارهای بررسی سرعت سایت کدام است؟
یکسری ابزارهایی هستند که سایت شما را بر اساس فاکتورهای مربوط به سرعت سایت، بررسی میکنند و سپس نقاط قوت و نقاط ضعف سایت شما را به شما معرفی میکنند. از معروفترین این ابزارها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- PageSpeed Insights
- GTmetrix
- WebPage Test
- Dotcom-monitor
- Yello Lab Tools
- Pagelocity
- DevTools
- YSlow
- Sucuri Load Time Tester
- Perftool
بهترین افزونه های افزایش سرعت سایت کدام است؟
افزایش سرعت سایت، نیاز به دانش فنی و تکنیکالی به مانند بهینه سازی کدهای Css و js را دارد که شاید خیلی از مدیران سایتها، تجربهای در این زمینه نداشته باشند؛ ولی اگر سایت شما با سیستم مدیریت محتوا وردپرس راه اندازی شده، میتوانید از یکسری افزونه ها کمک بگیرید. بهترین این افزونه ها عبارتند از:
- LiteSpeed
- Wp Rocket
- W3 Total Cache
- WP Fastest Cache
- WP Super Cache
تاثیر هاست در سرعت و سئو سایت
انتخاب هاست مناسب جزو بخشهای اولیه و مهم آموزش سئو حرفه ای به شمار میرود؛ درواقع دامنه، هاست و سیستم مدیریت محتوا جزو ستونهای هر سایتی به شمار میروند که اگر اشتباه انتخاب شوند، میتوانند در قسمتهای مختلفی از سایت، تاثیر منفی بگذارند.
یکی از مشکلاتی که از سمت هاست میتواند به سایت شما وارد شود، مربوط به سرعت سایت است؛ فرقی نمیکند که شما از چه افزونهای برای بهبود سرعت استفاده میکنید و یا چه روشی را استفاده کردید؛ اگر هاست شما کیفیت لازم را نداشته باشد، درنهایت نمیتوانید به نمره قابل قبولی در سرعت سایت برسید.
امنیت وب سایت
امنیت وبسایت قسمتی دیگر از آموزش سئو تکنیکالی است و گوگل هم به خوبی با مباحت امنیت در سایتها آشناست و آنها را با استفاده از الگوریتم و کرالرها، بررسی میکند.
پس بهتر است که تا حد ممکن، امنیت را در سایت خودتان بالا ببرید. مواردی به مانند هاست و سیستم مدیریت محتوا، قالب، افزونه و موارد دیگر، از مواردی هستند که میتوانند امنیت سایت شما را به خطر بیندازند؛ برای همین لازم است که همه آنها را با حساسیت کامل انتخاب کنید.
گواهینامه امنیتی SSL
پروتکل ssl جزو بخش اصلی امنیت هر سایتی به شمار میرود؛ درواقع وقتی که پروتکل ssl در سایت شما فعال باشد، یعنی اطلاعات بین کاربران و سایت شما به صورت رمزنگاری شده رد و بدل میشود و همین موضوع میتواند باعث افزایش امنیت سایت شود.
بهینه سازی کدهای سایت
در تمامی قالبها، افزونه ها و سیستمهای مدیریت محتوا، حجم زیادی از کدهای html، css و js وجود دارد که در مجموع میتوانند حجم زیادی از هاست شما را اشغال کنند؛ این حجم زیاد میتواند بر روی سرعت سایت نیز تاثیر منفی بگذارد.
بهینه سازی کدهای سایت، نیاز به دانش فنی در مورد کدنویسی نیز دارد؛ برای همین اگر اطلاعاتی در این زمینه ندارید، پیشنهاد میشود که از متخصص کمک بگیرید یا از افزونه های مربوط به در مخزن وردپرس استفاده کنید.
استفاده از کش یا Gzip
وقتی که شما وارد یک سایتی میشوید، تمامی اطلاعات بر روی مرورگر شما و به عنوان حافظه پنهان، دانلود میشود؛ این کار باعث میشود که اگر مجددا به همان سایت مراجعه کردید، دیگر نیازی به دانلود مجدد کل صفحه نباشد و فقط دادههای جدید را دانلود کنید که تاثیر مثبتی در سرعت سایت میگذارد.
Gzip نیز باعث فشرده شدن فایلها در سایتها میشود که یعنی همان فایل یا حجم کمتری را در اختیار کاربران قرار میدهد و حجم کمتر هم برابر است با سرعت بهتر.
فشرده سازی فایل های CSS و JS
فشرده سازی فایلهای css و js جزو بخشهای اصلی آموزش سئو تکنیکال است که به اصطلاح آنها را با اسم مینیفای (Minify) میشناسند.
در مراحل فشرده سازی فایلهای css و js، کلمات و کاراکترهای اضافی که هیچ کاربردی در عملکرد کدها ندارند، حذف میشوند که یعنی همان کد با همان کارایی ولی با حجم کمتر در هاست شما ذخیره میشود.
این کار نه تنها باعث بهبود سرعت سایت میشود، بلکه باعث ایجاد فضای خالی بیشتر در هاست شما هم میشود.
بهینه سازی فایل Robots.txt
Robots.txt یکسری فایل هستند که مدیران سایتها با استفاده از آنها میتوانند به رباتهای گوگل اعلام کنند که به چه شکلی در سایت آنها خزش کنند.
بهینه کردن فایل Robots.txt میتواند باعث بهبود وضعیت کرال باجت شود و بودجه خزش سایت شما بیهوده هدر نمیرود.
ساخت نقشه سایت یا سایت مپ (Sitemap)
نقشه سایت جزو بخشهای اصلی هر وبسایتی به شمار میرود که باید حتما آنها بسازید و به ابزار گوگل سرچ کنسول معرفی کنید.
گوگل با استفاده از سایت مپ میتوانند صفحات جدید و صفحات آپدیت شده سایت شما را تشخیص دهند و رباتهای خودشان را برای کرال، به سمت سایت شما میفرستند.
چطور سایت مپ بسازیم؟
اگر از سیستم مدیریت محتوا وردپرس استفاده میکنید، میتوانید از افزونه های زیر برای ساخت سایت مپ استفاده کنید:
- Yoast SEO
- All in One SEO Pack
- Google XML Sitemaps
- Sitemap by BestWebSoft
- Simple Sitemap
اگر هم از سایت های html استفاده میکنید میتوانید از ابزار آنلاین xml-sitemap استفاده کنید.
نقشه سایت را در کجا بارگذاری کنیم؟
اکثر موتورهای جستجو به مانند گوگل و بینگ، یک ابزاری برای مدیریت سایتهای شما دارند که ابزار گوگل، “سرچ کنسول” و ابزار بینگ نیز “وبمستر بینگ” است.
شما باید پس از ثبت نام، سایت مپ خودتان را در این ابزارها ثبت کنید.
استفاده از Structured Data
در همه دورههای آموزش سئو رایگان و پولی، بخشی را به استراکچر دیتاها پرداخته میشود.
استراکچر دیتا یا اطلاعات ساختار یافته، درواقع همان اطلاعات صفحات سایت شما هستند که البته به صورت سازماندهی شده و در قالب یک تکه کد قرار داده میشوند؛ موتورهای جستجو با استفاده از استراکچر دیتا، میتوانند درک بهتری از محتوا و صفحات سایت شما به دست بیاورند.
واکنشگرا بودن سایت (Responsive)
واکنشگرا بودن یا همان قابلیت ریسپانسیو، امروزه در همه قالبهای وردپرس رعایت میشود و اگر سایت شما از قابلیت برخوردار نیست، باید قید سئو را هم بزنید.
قابلیت واکنشگرا بودن این ویژگی را به سایت شما اضافه میکند که اگر کاربری با هر دیوایسی و هر اندازه صفحه نمایشگری وارد سایت شما شد، بتواند به راحتی و بدون هیچ مشکلی، صفحات سایت شما را مشاهده کند.
رفتارکاربران در استفاده از گوگل
هر کاری که در سایت شما انجام میشود باید در راستای نیاز و علاقه کاربران شما باشند؛ از محتوا و ظاهر وبسایت گرفته تا محصولاتی که برای فروش میگذارید؛ درواقع این کاربران شما هستند که میتوانند سایت شما را فرش به عرش برسانند.
گوگل نیز به خوبی رفتار کاربران را در سایت شما بررسی میکند و اگر متوجه شود که تجربه کاربری خوبی در سایت شما وجود ندارد، قطعا سایتهای دیگر را در نتایج گوگل، جایگزین سایت شما میکند.
خود گوگل نیز اعلام کرده که “برای کاربر کار کنید نه برای من!“ و همین قانون میتواند کلیت سئو را به شما نشان دهد.
حتی اگر به منابع رایگان سئو و دورههای آموزش سئو نیز دقت کنید، میبیند که اکثر حرفهای اساتید مربوط به ایجاد تجربه کاربری خوب میشود و این موضوع نشان از ارزش بالای تجربه کاربری در سئو دارد.
تاثیر تجربه کاربری (UX) در سئو
شاید تجربه کاربری جزو مهمترین بخشهای استراتژی سئو در همه سایتها به شمار برود. برای همین نیاز است که حتما هر کاری که در سایت انجام میدهید به منظور افزایش تجربه کاربری باشد.
برای مثال فرقی نمیکند که قالب مدنظر شما چه امکانات و ویژگیهایی دارد؛ اگر ظاهر زیبا و کاربرپسندی نداشته باشد، قطعا کاربران از سایت شما استقبال نمیکنند. چون اولین چیزی که کاربران بعد از ورود به سایت، به چشمشان میخورد، ظاهر سایت شماست.
AMP چیست و چه تاثیری در سئو دارد؟
AMP مخفف سه کلمه Accelerated Mobile Pages است که درواقع همان صفحات سایت شما هستند که المان ها و موارد اضافی را حذف کرده و در اختیار کاربران موبایل قرار میدهد. برای مثال رنگها، سایدبارها و … را حذف میکنند و به این شکل، صفحه حجم کمتری را به خودش اختصاص میدهد که میتواند باعث شود تا صفحات سایت شما برای کاربران موبایل، سریعتر لود شود.
AMP میتواند تاثیر فوق العاده بر روی تجربه کاربری و درنهایت بر روی سئو بگذارد. حالا اینکه این نتیجه به شکل منفی یا مثبت است دیگر بستگی به نحوه پیاده سازی آن دارد.
کرال باجت چیست؟
وقتی که شما در دوره سئو و بهینه سازی شرکت کنید، متوجه اصطلاحات جدیدی میشوید که اولین بار به گوش شما میخورد. یکی از این اصطلاحات مربوط به کرال باجت میشود که در معادل فارسی آن، بودجه خزش است.
البته معمولا در دوره رایگان سئو یا دوره های مقدماتی به این موضوع پرداخته نمیشود و اگر توضیح دهند، فقط سعی میکنند تا هنرجو را با این موضوع آشنا کنند. ولی باید بدانید که کرال باجت یک بحث تخصصی به شمار میرود که در مباحث تکنیکالی، درباره این موضوع صحبت میشود.
چرا کرال باجت مهم است؟
کرال باجت درواقع مشخص میکند که طریقه خزش سایت شما توسط موتورهای جستجو به چه صورتی است و چطور صفحات شما را بررسی میکنند. شاید در نگاه فکر کنید که کرال باجت فقط یک آماری است که میتواند شما را از فعالیتهای ربات گوگل در سایت شما مطلع کند؛ ولی کرال باجت وقتی برای شما مهم میشود که بفهمید نرخ کرال سایت شما، در حال هدر رفتن است!
مثلا فرض کنید که شما یک سایت فروشگاهی دارید؛ آیا لازم است که رباتهای موتورهای جستجو، صفحاتی به مانند صفحه سبد خرید، پروفایل کاربران، یا یکسری فایلهای CSS و JS که نیازی نیست را کرال کنند؟ قطعا نه!
برای همین شما باید جلوی کرال کردن این صفحات را بگیرید؛ شاید فکر کنید که جلوگیری کرال کردن صفحاتی که مهم نیستند، نمیتواند بر روی سئو سایت شما تاثیر بگذارند. ولی اگر اینطور نبود که مدرسان بخشی از سرفصلهای دوره آموزش تخصصی سئو خودشان را به این موضوع اختصاص نمیدادند!
البته مشکلات مربوط به کرال باجت به همین موارد ختم نمیشود؛ برای مثال در بعضی از مواقع ممکن است که به یکسری دلایلی، رباتهای موتورهای جستجو نتوانند تا سایت شما را کرال کنند که در این صورت شما قطعا با مشکل بزرگی مواجه هستید که حالا باید مراحل لازم را برای برطرف کردن این موضوع بررسی کنید.
در کل کرال باجت یک بخش مهم از سئو تکنیکال سایت شما به شمار میرود که باید به عنوان یک متخصص سئو، حواستان به کرال باجت سایت خودتان باشد.
آموزش سئو داخلی (On-Page SEO)
آموزش سئو داخلی درواقع همان فعالیتهای سئویی هستند که در داخل سایت شما انجام میشود. سئو داخلی به حدی مهم است که اگر به خوبی انجام نشود، بقیه مراحل سئو عملا بی فایده هستند.
درواقع کلیه بخشهای سئو به همین شکل هستند و یعنی همه بخشها باید به شکل اصولی و دقیق، پیاده سازی شوند. مواردی به مانند محتوا نویسی، نمای سایت، پیاده سازی فنی و … جزو سئو داخلی به شمار میروند.
البته سئو داخلی جزو بخشهای اولیه هر سایتی است که در همراه با سئو داخلی، باید سئو تکنیکال انجام شود و وقتی که سئو داخلی سایت شما به حد قابل قبولی رسید، باید مراحل سئو خارجی را شروع کنید و همزمان با آنها، سئو داخلی را نیز پیش ببرید.
نکات سئو داخلی فنی و تکنیک های آن
هر بخشی از سایت، چک لیستهای مخصوص به خودشان را دارند و که توسط متخصصان سئو منتشر میشوند؛ البته شاید هر متخصصی، چک لیستهای مخصوص به خودش را داشته باشد. در ادامه این بخش، مهمترین نکات سئو داخلی را به شما معرفی میکنیم:
- کیوورد ریسرچ
- محتوا نویسی
- لینکسازی داخلی
- انتخاب انکرتکست مناسب
- دسته بندی مناسب
- استفاده از تصاویر یونیک
- بهینه سازی سرعت سایت
نکات مهم سئو محتوا و تاثیر آن در سئو داخلی
محتوا نویسی نه تنها جزو مهمترین بخشهای آموزش سئو داخلی به شمار میرود، بلکه میتواند تاثیر فوق العاده بر روی روند کلی سئو سایت شما بگذارد. سئو محتوا نیز قانون و قواعد مخصوص به خودش را دارد و شما به عنوان متخصص سئو، باید با آنها آشنا باشید و در محتواهای خودتان، انها را رعایت کنید.
در ادامه مهمترین نکات سئو محتوا را به شما معرفی میکنیم:
تایتل و عنوان صفحه (Meta Tilte)
تایتل درواقع همان عنوان صفحات سایت شماست که باید طبق اصول سئو انتخاب شود؛ وقتی که کاربر کلمهای را در گوگل سرچ میزند، قاعدتا با اولین چیزی که مواجه میشود عنوان صفحه شماست و برای همین باید به شکلی انتخاب شود که کاربر را ترغیب کند تا بر روی آن کلیک کند.
البته یادتان باشد که حتما کلمه کلیدی آن صفحه را در عنوان صفحه خودتان استفاده کنید و ترجیحا در ابتدای عنوان باشد.
دیسکریپشن و توضیحات متا (Meta Description)
وقتی که شما هر چیزی را در گوگل سرچ میزنید، نتایج به همراه عنوان و یک توضیحاتی که در زیر عنوان نوشته شده، به شما نمایش داده میشود؛ درواقع دیسکریپشن همان توضیحاتی است که در زیر عنوانها نوشته شده.
توضیحات متا دومین چیزی است که میتواند باعث ورود کاربر از گوگل به سمت سایت شما شود؛ برای همین باید ترغیب کننده نوشته شود. به مانند تایتل، سعی کنید که حتما در توضیحات متا از کلمه کلیدی اصلی خودتان استفاده کنید.
آدرس صفحات و یو آر ال ها (URL)
بخش بعدی آموزش سئو محتوا مربوط به آدرس صفحات میشود که باید به شکلی استاندارد استفاده شود. البته ساختار آدرس صفحات باید بر اساس موضوع سایت شما باشد؛ برای مثال برای سایتهای خبری بهتر است که تاریخ در آدرس باشد.
همچنین پیشنهاد میشود که در آدرس صفحات به صورت انگلیسی نوشته شود؛ چون در صورت استفاده از کلمات فارسی، میتواند مشکلات مختلفی را در بخش ساخت بک لینک یا انتشار محتوا در شبکههای اجتماعی به وجو بیاورد.
هدینگ ها و سرتیترها (Heading)
در همه آموزش سئو و تولید محتوا رایگان و پولی، حتما به بخش هدینگ ها پرداخته میشود؛ درواقع باید بدانید اگر شما هر هدینگ یا همان سرتیترها در محتواهای خودتان استفاده نکنید، عملا اصلا سئو را انجام ندادید.
سرتیتر میتوانند درک بهتری را به گوگل بدهند؛ چون با سرتیترها، شما اعلام میکنید که محتوا شما درباره چه موضوعی است. البته یادتان باشد که کلمات کلیدی اصلی صفحات را حتما در سرتیترها بیاورید.
کلمات کلیدی و کوئری ها (Query)
در صورت نوشتن محتوا، شما باید حتما یک کلمه کلیدی مناسب را انتخاب کنید. کلمات کلیدی درواقع همان کلماتی هستند که کاربران، آنها را در گوگل سرچ میکنند تا به جواب خودشان برسند.
البته کلمات کلیدی هم باید بر اساس یک مرحله دیگری از سئو به نام کیوورد ریسرچ انجام شود و استفاه بیهوده کلمات کلیدی، هیچ سودی برای سایت شما ندارد.
تکنیک های حرفه ای برای بهبود سئو داخلی
البته به غیر از موارد بالا، یکسری تکنیکهایی هم وجود که با استفاده از آنها میتوانید سئو محتوا و سئو داخلی سایت خودتان را بهبود بخشید. در ادامه برخی از این تکنیکها را برای شما معرفی میکنیم:
کلمه کلیدی در ابتدای تایتل و عنوان
اگر به اکثر صفحاتی که در صفحه اول گوگل هستند نگاهی بیندازید، متوجه میشوید که اکثر کلمات کلیدی آنها در ابتدای تایتل یا عنوان صفحه وجود دارد؛ وقتی آنها از این طرق توانستند به صفحه اول برسند، چرا شما استفاده نکنید؟!
اهمیت چگالی کلمات کلیدی در سئو
چگالی کلمات کلیدی درواقع همان میزان تراکم کلمات کلیدی شما در محتواست؛ مثلا فرض کنید که در یک محتوا هزار کلمهای، شما ده بار کلمات کلیدی خودتان را تکرار کردید که یعنی میشود ۱ درصد.
البته چگالی کلمات کلیدی مهم است؛ ولی باید به صورت اصولی استفاده شود؛ یعنی کلمات کلیدی شما باید به اندازه نیاز در محتوا تکرار شود؛ نه کمتر و نه بیشتر.
محل به کارگیری کلمات کلیدی صفحات سایت
کلمات کلیدی صفحه باید به صورت منظم در همه جای محتوا پخش شود؛ به طوری که مثلا در هر دو پاراگراف، حداقل یکبار از کلمه کلیدی استفاده شده باشد.
البته همانطور که در بالا هم اشاره کردیم، فقط در صورت نیاز باید از کلمات کلیدی استفاده کنید. چون محتوا شما برای کاربر است و کاربر باید از محتوا شما راضی باشد.
کلمه کلیدی در URL
حتما حتما حتما کلمات کلیدی خودتان را در URL بنویسید. بگذارید که رباتهای گوگل به خوبی با مفهوم صفحه شما آشنا شوند.
آدرس صفحه فارسی باشد یا انگلیسی؟
در مقایسه کلمات فارسی و انگلیسی در URL، بهتر است که از کلمات انگلیسی استفاده کنید. چون همانطور که در بالاتر هم گفتیم، در صورت استفاده از کلمات فارسی در آدرس صفحه، در مراحل لینکسازی خارجی و اشتراک در شبکههای اجتماعی به مشکل میخورید.
البته در صورت استفاده از کلمات انگلیسی، باید معادل کلمه کلیدی خودتان را به انگلیسی در عنوان، ذکر کنید.
کلمات LSI و ساجست گوگل در هدینگ ها
کلمات LSI درواقع همان کلمات مترادف یا هم معنی هستند؛ برای مثال اگر درباره محتوا شما درباره “جاهای دیدنی مازندران” است، سعی کنید از کلمات مترادف به مانند “مکانهای تفریحی مازندران” هم استفاده کنید و برای نتیجه بهتر، آنها را در هدینگ بیاورید.
علاوه بر این موارد، وقتی که شما کلمات کلیدی مدنظر خودتان را در گوگل سرچ کنید، گوگل نیز یکسری کوئری را در انتهای صفحه، به شما ساجست (پیشنهاد) میکند. سعی کنید که از این ساجستهای گوگل نیز در هدینگ ها و حتی در متن محتوای خودتان هم استفاده کنید.
لینک سازی داخلی چیست؟
لینک سازی داخلی درواقع لینک دادن به صفحات داخل سایت را میگویند؛ برای مثال از صفحه A سایت خودتان به صفحه B لینک دادید یا از صفحه A و B و C به صفحه D لینک دادید.
البته یادتان باشد که قدرت لینکسازی داخلی را به هیچ وجه دست کم نگیرید؛ لینکسازی داخلی جزو بخشهای اصلی آموزش سئو به شمار میرود که باید برای انجام دادن آنها نیز استراتژیهای مخصوصی داشته باشید.
اگر شما برای کلمه کلیدی اصلی سایت خودتان، لینکسازی داخلی را انجام ندهید، عملا مراحل سئو را بی فایده کردید.
صفحات یتیم به چه صفحاتی گفته میشود؟
صفحات یتیم، صفحاتی هستند که درواقع آنها را رها کردید؛ یعنی نه آنها را آپدیت میکنید و نه هیچ لینک داخلی به آن میدهید یا در شبکههای اجتماعی آنها را منتشر نمیکنید و درواقع هیچ کاری برای آن صفحات انجام نمیدهید.
محتوا باید چند کلمه باشد؟
یکی از رایجترین سوالات در آموزش سئو دقیقا همین سوال است که محتواها باید چند کلمه باشد. درواقع اصلا مهم نیست که محتوای شما چند کلمه دارد.
در هر صورت محتوا شما باید طوری نوشته شود که کاربر در سریعترین زمان ممکن، به جوابش برسد. برای مثال وقتی که شما میتوانید در ۵۰۰ کلمه کاربر را به جوابش برسانید، چرا باید یک محتوا ۲ هزار کلمهای بنویسید؟ غیر از این است که در محتوا ۲۰۰۰ کلمهای باعث میشود تا کاربر سردرگم و گیج شود؟
محتوا باید برای کاربر نوشته شود و برای همین مقدار کلمات هر محتوا نیز باید بر اساس نیاز محتوا باشد.
داپلیکیت کانتنت Duplicate Content چیست؟
همانطور که از اسمش هم مشخص است، به محتواهای تکراری، داپلیکیت کانتنت گفته میشود. یعنی مثلا یک محتوای یکسان در چندین صفحه وجود دارد.
آیا کپی کردن محتوای دیگر سایت ها برای سئو خطرناک است؟
قطعا همینطور است؛ محتواهای سایت شما باید کاملا اختصاصی باشند و به هیچ وجه نباید از هیچ جای دیگری کپی شده باشند. خودتان را اصلا به جای کاربر بگذارید؛ وقتی که شما به چند سایت مراجعه میکنید و میبیند که محتواهای همه سایتها یکسان است، چه حسی به شما دست میدهد؟
البته بعضی از حوزهها برای کپی کردن محتوا مشکلی ندارند؛ برای مثال سایتهای خبری میتوانند از محتواهای کپی و البته با کمی تغییر استفاده کنند؛ چون دیگر خبر را که نمیشود واقعا تغییر داد. ولی حوزههای دیگری به مانند آموزشی، پزشکی و … نباید از محتواهای کپی استفاده کنند.
درواقع یونیک بودن محتوا هم باعث امتیاز بیشتر در سئو محتوا میشود.
کلمات کلیدی و تاثیر آن ها در سئو
چه در آموزشهای پولی و چه در آموزش رایگان سئو سایت، کلمات کلیدی جزو اصلیترین بخشها هستند و درواقع هر کاری که در سایت و برای سئو انجام میشود، برای بهینه کردن صفحات سایت شما در یکسری از کلمات کلیدی خاص است؛ یعنی وقتی که کاربر یک کلمه کلیدی را در گوگل سرچ میکند، باید صفحات سایت شما در صفحه اول گوگل باشند.
این در صورتی است که شما باید از کلمات کلیدی درست استفاده کرده باشید و آنها را به شکلی درست در محتوا و صفحات سایت خودتان استفاده کرده باشید.
حالا اینکه شما از چه کلماتی به عنوان کلمات کلیدی خودتان استفاده میکنید دیگر بستگی به استراتژی خودتان دارد.
بهترین و کاربردیترین ابزار برای پیدا کردن کلمات کلیدی
روشهای مختلف و زیادی برای پیدا کردن کلمات کلیدی وجود دارد که هر کدام از آنها نیز ویژگیهای خاص خودشان را دارند؛ با استفاده از این ابزارها میتوانید خیلی سریعتر به کلمات کلیدیهای مورد نیاز خودتان برسید.
در ادامه چند نمونه از مهمترین این ابزارها را برای شما معرفی میکنیم:
پیدا کردن کلمه کلیدی با (Google Keyword Planner)
همانطور که از اسمش هم مشخص است، این ابزار متعلق به شرکت گوگل میباشد که میتوانید به شما و در پیدا کردن کلمات کلیدی موردنیازتان کمک کند.
البته این ابزار میتوانید یکسری اطلاعاتی را نیز از همان کلمات کلیدی به شما ارائه دهد؛ برای مثال میتواند به شما بگوید که کلمه کلیدی مدنظرتان در ماه، چه مقدار کلیک میخورد. البته نمیتوان به این آمار زیاد اطمینان کرد؛ چون طبق بررسی و تجربیات متخصصان، اکثر آمارهای Google Keyword Planner دقیق نیست.
استفاده از پیشنهادات گوگل (Google Suggestions)
شاید در بین همه ابزارهای پیدا کردن کلمات کلیدی، پیشنهادات گوگل بهترین روش باشد. تا حالا احتمالا شما هم متوجه شدید که وقتی در حال تایپ یک کلمه در گوگل هستید، یکسری پیشنهادات را به شما ارائه میدهد که در صورت نیاز میتوانید از آنها برای سرچ استفاده کنید.
البته در ساجستهای گوگل نمیتوان به مانند Google Keyword Planner آمار کلمات را مشاهده کرد. ولی کلماتی که در ساجستها وجود دارند، همگی توسط کاربران سرچ میشوند و حالا چه آماری دارند را باید توسط ابزارهای دیگر، بررسی کنید.
استفاده از جستجوهای مرتبط (Related Searches)
وقتی که شما یک کلماتی را در گوگل سرچ کنید، کافی است که کمی اسکرول کرده و به سمت پایین بروید؛ در این قسمت شما میتوانید یکسری پیشنهادات را از سمت گوگل مشاهده کنید که به شما برای سرچ بیشتر پیشنهاد میدهد.
درواقع گوگل به شما میگویندکه افراد دیگری هم که به مانند شما این کلمات را سرچ زدند، موارد دیگری را هم در گوگل سرچ کردند که همین ساجستها هستند. یعنی درواقع گوگل به صورت خیلی ساده به شما اعلام میکند که باید بر روی این کلمات کار کنید.
پیدا کردن کلمات کلیدی با استفاده از (Kwfinder)
Kwfinder یکی از برترین ابزارهای آنلاین برای پیدا کردن کلمات کلیدی به شمار میرود که البته برخلاف سه ابزار بالا، متعلق به گوگل نیست.
در kwfinder شما کافی است که کلمه مدنظر خودتان را وارد کرده و سپس kwfinder نیز تمامی کلمات مربوط به کلمه شما را برایتان آمده و به همراه یکسری اطلاعات به مانند آمار کلمات لیست میکند.
پیدا کردن کلمات کلیدی با (SEMRUSH)
شاید SEMRUSH جزو راحتترین روشها برای پیدا کردن کلمات کلیدی باشد؛ به این شکل که فقط کافی است که شما URL صفحه مدنظر خودتان را وارد کنید تا SEMRUSH نیز بهترین کلمات کلیدی را به شما پیشنهاد دهد.
همچنین شما میتوانید در این بخش به جای URL صفحات خودتان، URL صفحات رقبای خودتان را وارد کنید و از ببینید که آنها از چه کلمات کلیدی در صفحات خودشان استفاده کردند و شما نیز از همان کلمات کلیدی در محتوا و صفحات مختلف سایت خودتان استفاده کنید.
ابزار SEMRUSH یک مزیتی نسبت به ابزار Kwfinder دارد و آنهم این است که کلمات کوتاه و کلمات بلند (لانگ تیل) را با هم پیشنهاد میدهد که میتواند لیستی جامعتر از کلمات کلیدی را در اختیار شما بگذارد.
شیوه صحیح تحقیق کلمه کلیدی
تحقیق کلمات کلیدی میتواند آینده سایت شما را مشخص کند؛ یعنی جایگاه آینده سایت شما بستگی به تحقیق کلمات کلیدی دارد؛ چون در این مرحله، شما باید کلمات کلیدی خودتان را پیدا و انتخاب کرده و همه آنها را به صورت منظم دسته بندی کنید؛ سپس برای همه آنها برنامه ریزی کرده تا تولید محتوا برای آنها انجام شود.
چگونه می توان کلمات جستجو شده را طبقه بندی کرد؟
کلمات جستجو شده توسط کاربران در موتورهای جستجو، به سه دسته زیر تقسیم میشوند:
- Navigational یا ناوبری: این دسته از کلمات، درواقع نام همان برند شرکتهاست. یعنی این کاربران هدفشان از کلمات ناوبری، پیدا کردن یک سایت است. یعنی به جای اینکه آدرس دامنه را در مرورگر وارد کنند، برند آن را در موتورهای جستجو سرچ میکنند؛ به مانند seopersian یا دیجیکالا و …
- Informational یا اطلاعاتی: کلمات Informational کلماتی هستند که کاربران با سرچ آنها، میخواهند به جوابشان برسند و درواقع هدفشان پیدا کردن یک سایت نیست.
- Transactional یا معاملاتی: کلمات Transactional معمولی به جهت پیدا کردن یک محصول یا خدمات انجام میشود.
از کدام کلمات کلیدی شروع به سئو کردن کنیم؟
اگر به دورههای آموزش سئو دقت کرده باشید، احتمالا متوجه شدید که هیچ کدام از اساتید از شما نمیخواهند که از همان ابتدا بر روی کلمات کلیدی سخت کار کنید؛ چون قطعا رقبای بسیار قویتری دارید که بر روی این کلمه کار کردند و سایت شما با قدرت فعلی که دارد، توان مقابله با این سایتها را ندارد.
برای همین شما چارهای ندارید جز اینکه از کلماتی استفاده کنید که بازدید کمتری دارند و میزان رقابت در آن کلمه، بسیار پایینتر است. در ادامه دو دسته از این کلمات را برای شما معرفی میکنیم:
کلمات لانگ تیل
همانطور که از نام آنها هم مشخص است، به کلمات طولانی، کلمات لانگ تیل گفته میشود. برای مثال کلمه “آموزش سئو” کلمه لانگ تیل نیست و صد در صد رقابت بسیار سختی در این کلمه وجود دارد.
ولی کلماتی به مانند “آموزش کامل سئو pdf“، “چگونه در صفحه اول گوگل قرار بگیریم” یا “چگونه سایت خود را در صفحه اول گوگل قرار دهیم” جزو کلمات لانگ تیل به شمار میروند. در این کلمات، رقابت کمتری وجود دارد و البته سرچ بسیار کمتری هم نسبت به کلمات “آموزش سئو” یا “یادگیری سئو مقدماتی” دارند.
کلمات سودآور و بفروش
کلمات سودآور درواقع درواقع کلماتی هستند که رقابت کمتری در آنها وجود دارد؛ ولی فروش خوبی دارند. برای مثال “خرید گوشی” و “خرید قاب گوشی” را به عنوان دو کلمه در نظر بگیرید.
قطعا در “خرید گوشی” رقابت بیشتری وجود دارد و شاید بیش از ۱۰۰ فروشنده در این زمینه وجود داشته باشند؛ ولی “خرید قاب گوشی” چطور؟ شاید در خرید قاب گوشی رقابت کمتری وجود داشته باشد و در این صورتی است که فروش خوبی در این زمینه وجود دارد.
البته بهتر است که قبل از راه اندازی سایت، این موارد را بررسی کرده و بهترین کلمات سودآور برای کسب و کار خودتان انتخاب کنید.
انتخاب صفحه لندینگ متناسب با ماهیت کلمه
شما قبل از راه اندازی سایت باید کلمات کلیدی موردنیاز سایت خودتان را پیدا کرده و آنها را بر اساس ارزشی که دارند، دسته بندی کنید؛ هر کدام از این کلمات میتوانند ماهیت متفاوتی داشته باشند که چهار نمونه زیر نیز از ماهیت این کلمات هستند:
- محصول
- بلاگ
- دسته بندی
- برچسب
درواقع شما برای هر کلمه ای باید یک صفحه طراحی کنید که کانسپت این صفحات باید یکی از موارد بالا باشند.
سختی کلمات کلیدی را از کجا متوجه شویم؟
تا این قسمت از آموزش سئو و تولید محتوا رایگان ما گفتیم که باید در ابتدا، بر روی کلمات آسانتر کار کنید و به مراحل و به همراه افزایش اعتبار سایت، به تدریج از کلمات قدرتمندتری استفاده کنید. ولی سوال اینجاست که چطور میتوانیم میزان سختی کلمات را بررسی کنیم؟
در ادامه عواملی که بر روی سختی کلمات، موثر هستند را با هم بررسی میکنیم:
- کیفیت متن: خودتان را به جای کاربران قرار دهید و متن محتوای رقبای خودتان را بررسی کنید. همانطور که در بالا هم گفتیم، محتواها باید طوری باشند که نیاز کاربران را برطرف کنند و اگر این اتفاق برای شما افتاد، باید بدانید که یک رقیب سخت در این کلمه دارید.
- اعتبار دامنه: اعتبار دامنه رابطه مستقیمی با قدمت دامنه، لینک خروجی، میزان بازدید روزانه و … دارد.
- میزان جستجوی کلمه کلیدی: میزان سرچ روزانه کلمه مدنظرتان را پیدا کنید؛ اگر سرچ کلمات بالا بود، قطعا رقبای زیادی هم در این کلمات وجود دارند.
- تبلیغات گوگل ادز: اگر با سرچ کلمه مدنظر تان در گوگل، نتایجی را مشاهده کردید که از تبلیغات گوگل ادز استفاده میکنند، پس راه سختی را برای سئو کردنش در پیش دارید.
چرا باید از وبلاگ برای سایت استفاده کنیم؟
همه چیز برمیگردد به بحث بازاریابی محتوا! درواقع بازاریابی محتوا بهترین و مقرون بصرفهترین روش برای به دست آوردن مشتریان و افزایش فروش است.
البته بسیاری از سایتها هستند که ترجیح میدهند تا بخش بلاگ سایت خودشان را غیرفعال کنند و فقط بر روی بخش محصولات سایت خودشان کار کنند؛ ولی طبق آمارهای به دست آمده، وبسایتهایی که بلاگ دارند، ۷۰ درصد ورود بیشتری را نسبت به سایتهایی که بلاگ ندارند به دست آوردند.
چه محتوایی باید برای وبلاگ تولید کنیم؟
همانطور که در بالاتر توضیح دادیم، شما باید کانسپت کلمات خودتان را بررسی کنید و از هر کلمه کلیدی در جای درستی استفاده کنید. برای انتخاب محتوای وبلاگ نیز باید کلمات مدنظر خودتان را بررسی کنید و کلمات مربوط به بلاگ را انتخاب کرده و از آنها برای نوشتن محتوا، استفاده کنید.
داشتن برنامه تولید محتوا چه تاثیری در سئو دارد؟
سئو مجموعه فعالیتهای مختلفی است که همگی باید به صورت منظم و دقیق انجام شوند؛ برنامه تولید محتوا نیز دقیقا یکی از همین فعالیتهاست که باید به صورت اصولی و به دست یک متخصص چیده شود.
یعنی اگر سایت شما برنامه تولید محتوا نداشته باشد، قطعا سئو سایت شما به مشکل میخورد.
در برنامه تولید محتوا، همه نکاتی به مانند تعداد کلمات، چگالی کلمات، آلت تصاویر، هدینگها و مخصوصا تاریخ انتشار محتوا مشخص میشود و اینکه همه چیز بر اساس یک نظم خاصی انجام میشود هم خودش یک نکته مثبت در سئو به شمار میرود.
تاثیر آپدیت محتوا در سئو سایت
کافی است برای جواب این سوال، خودتان یک نگاهی به نتایج برتر در سرپ گوگل بیندازید؛ همانطور که میتوانید مشاهده کنید، اکثر این نتایج به صورت منظم و در یک زمانهای خاصی بروزرسانی میشوند و همین مشاهدات میتواند تاثیر آپدیت محتوا در سئو سایت را مشخص کند.
روش سئو تصاویر به چه صورت است؟
تصاویر نیز بخش مهمی از سایت شما هستند که باید به صورت بهینه شده از آنها استفاده کنید. روش و نکات مختلفی برای سئو تصاویر وجود دارد که در ادامه به معرفی آنها میپردازیم:
- فرمت تصاویر: سعی کنید از فرمتهای استاندارد به مانند JPG یا Png یا webp استفاده کنید.
- حجم تصاویر: افزایش حجم تصاویر برابر است با افزایش حجم صفحه و در نتیجه، کاهش سرعت لود سایت. پس تا جای ممکن سعی کنید تا حجم تصاویر را کاهش دهید.(بدون افت کیفیت.)
- تصاویر یونیک: سعی کنید از تصاویری استفاده کنید که در سایتهای دیگر از آنها استفاده نشده باشد.
- تعیین حالت Alt: اکثر تصاویر سایت شما به هر دلیلی لود نشد، یک متنی به جای آن نمایش داده میشود که ماهیت تصویر را نشان میدهد. درواقع Alt همان عنوان تصاویر است.
- ابعاد مناسب: سایز تصاویر شما باید بر اساس استاندارد قالب شما باشد که در هر قالبی، این استاندارد متفاوت است.
نکات مهم سئو ویدئوها
ویدئوها هم بخش مهمی از سئو سایت شما را در اختیار دارند و البته اینطور نیست که یک ویدئو را در سایت خودتان منتشر کنید و تمام؛ ویدئو نیز به مانند تصاویر، یکسری نکات سئویی دارد که باید آنها را برای بازدهی بهتر، رعایت کنید؛ در ادامه این موارد را بررسی میکنیم:
- نقشه سایت برای ویدئو: بررسی کنید که حتما ویدئو سایت شما در نقشه سایت هم قرار بگیرد.
- کپشن ویدئو به همراه کلمه کلیدی: حتما در زمان نوشتن کپشن ویدئو، از کلمات کلیدی استفاده کنید.
- تامنیل: حتما برای ویدئوهای خودتان تامنیل یا همان تصویر بند انگشتی انتخاب کنید.
- نام فایل: نام فایل ویدئو را به صورت اصولی و ترجیحا به زبان انگلیسی انتخاب کنید.
- طول ویدئو: زمان ویدئو نیز بسیار حائز اهمیت است؛ باید به اندازهای باشد که حوصله کاربر سر نرود و همچنین به به جواب سوالش برسد. (نه زباد و نه کم)
- هدینگ برای ویدئو: سعی کنید که ویدئو خودتان را بعد از هدینگ ها قرار دهید که در هدینگ نیز از کلمات کلیدی استفاده شود.
- فرمت ویدئو: از فرمتهای استاندارد به مانند mp4 استفاده کنید.
کنونیکال چیست و چه تاثیری در سئو دارد؟
کنونیکال درواقع یک کد html است که برای جلوگیری از محتواهای یکسان از آنها استفاده میکنند. گوگل با سایتهایی که دارای صفحات یکسان هستند، مقابله میکند و تگ کنونیکال یکی از روشهای جلوگیری از محتواهای یکسان است.
فرض کنید که شما دو صفحه با محتواهای یکسان دارید؛ با تگ کنونیکال شما یکی از این دو صفحه را به عنوان صفحه ارزشمندتر مشخص میکنید و از موتورهای جستجو میخواهید که این صفحه را به کاربران در موتور جستجوی خودش نشان دهد.
سئو محلی Local SEO چیست؟
در ادامه آموزش سئو باید به سراغ بخش دیگر سئو یعنی سئو محلی برویم. در سئو محلی، درواقع اکثر تمرکز سایت بر روی یه حوزه یا منطقه خاصی است.
برای مثال اگر شما در استان مازندران زندگی کنید و کلمه “بهترین رستوران” را در گوگل سرچ کنید، گوگل لیستی از نزدیکترین رستورانهای مازندران به شما را نشان میدهد که البته آن رستورانها هم باید بر روی سئو محلی خودشان کار کرده باشند تا در این لیست قرار بگیرند.
سئو محلی به منظور بهبود و رشد کسب و کارهای کوچک و محلی عرضه شده که الگوریتمهایی به مانند کبوتر و موش کور، وظیفه نظارت بر این بخش را بر عهده دارند.
سئو محلی چگونه به سئو سایت کمک میکند؟
در گذشته، نتایچ سرپ پر شده بود از سایتهای قدرتمند به مانند دیجیکالا و دیگر سایتها و کسب و کارهای کوچک هیچ شانسی برای فروش در اینترنت نداشتند؛ ولی گوگل با استفاده از سئو محلی، این شانس را به کسب و کارهای کوچک و محلی داد تا بتوانند رتبههای بالاتری را در سرپ گوگل به دست بیاورند.
البته اگر مثلا شما در منطقه جغرافیایی مازندران فعالیت میکنید و قصد اجرای سئو محلی را دارید، باید با استفاده از روش و ترفندهای مختلف، به گوگل بفهمانید که حوزه فعالیت شما مازندران است و در این صورت است که رتبههای صفحات سایت شما در نتایج بالاتری نشان داده میشود.
چگونه از سئوی محلی برای بهبود جایگاه کسب و کار خود استفاده کنیم؟
همانطور که در بالا گفتیم، شما ابتدا باید خودتان را به عنوان یک کسب و کار در استان مازندران معرفی کنید. سپس اگر کاربری در استان مازندران، خدماتی به مانند خدمات شما را در گوگل سرچ کرد، گوگل شما را در رتبههای بالاتری نشان میدهد.
ولی چطور میتوانیم خودمان را به عنوان یک کسب و کار محلی معرفی کنیم؟ یکسری روشهایی برای این کار وجود دارد که در ادامه این بخش از آموزش سئو به آنها میپردازیم:
استفاده از نام، آدرس و شماره تلفن کسب و کار در سایت
در مرحله اول شما با آدرس و شماره تلفن کسب و کار خودتان را در مکانهای مربوط به درج اطلاعات، قرار دهید.
بخشهایی به مانند فوتر، صفحه درباره ما، صفحه تماس با ما و در بعضی از سایتها هم هدر، بخشهایی هستند که باید اطلاعات هویتی کسب و کار خودتان را قرار دهید.
ثبت مکان سایت در گوگل مپ
در مرحله بعدی باید کسب و کار خودتان را در گوگل مپ و به همراه تمامی اطلاعات لازم، ثبت کنید.
البته یادتان باشد که شماره تماس و آدرسی که در این گوگل مپ قرار میدهید باید دقیقا همان چیزی باشد که در سایت خودتان درج کنید؛ درضمن حتما باید آدرس سایت را در گوگل مپ ثبت کنید.
قرار دادن نقشه گوگل مپ در سایت
بعد از ثبت نقشه در گوگل مپ و تایید شدن توسط گوگل، باید حتما آن را در بخشهای فوتر، درباره ما و تماس با ما سایت خودتان قرار دهید تا گوگل متوجه شود که کسب و کار ثبت شده در گوگل مپ، مربوط به کسب و کار شماست.
بهینه سازی عنوان و دیسکریپشن
در عنوان و دیسکریپشن صفحه اصلی و حتی بقیه صفحات، باید از کلمات محلی استفاده کنید؛ برای مثال اگر در استان مازندران فعالیت میکنید، باید از کلمه مازندران در عنوان و دیسکریپشنهای صفحات سایت خودتان استفاده کنید.
صفحه ۴۰۴ چیست؟
درواقع آدرسی که به آن مراجعه کردید و با خطای ۴۰۴ مواجه شدید، دیگر هیچ محتوایی در آن وجود ندارد؛ حالا یا محتوای آن حذف شده و یا اینکه اصلا آدرس اشتباهی را وارد کردید.
حالا صفحات ۴۰۴ نیز برای همین خطاها طراحی شدند. یعنی وقتی که کاربر با خطای ۴۰۴ مواجه شد، با یک صفحهای مربوط به همین خطا رو به رو میشود که به کاربر اعلام میکند که محتوایی که دنبالش است یا حذف شده و یا اینکه اصلا وجود نداشته.
تجربه کاربری و تاثیر آن در سئو
گوگل خودش اعلام کرده که “برای کاربر کار کنید؛ نه برای من!“ و این قانون خودش نشان دهنده اهمیت تجربه کاربری و تاثیر آن در سئو سایت است؛ این موضوع را یادتان باشد که اگر کاربران تجربه خوبی از سایت شما نداشته باشند، گوگل هم هیچ اهمیتی به سایت شما نمیدهد.
فرقی نمیکند که شما چه استراتژیهایی برای سئو چیدید و یا چه مقدار تبلیغات را انجام دادید؛ اگر تجربه کاربری خوبی در سایت شما ایجاد نشود، هیچ فایدهای ندارد. همانطور که گفتیم، سئو یکسری فعالیتهای به هم متصل شده است که همه آنها باید به صورت اصولی انجام شود.
آموزش سئو خارجی (Off-Page SEO)
حالا رسیدیم به حساسترین بخش آموزش سئو، یعنی سئو خارجی! سئو خارجی به فعالیتهای سئویی گفته میشود که در خارج از سایت شما صورت میگیرد؛ درواقع سئو خارجی مربوط به اتفاقات خارج از سایت است که اگر میخواهید تبدیل به یک متخصص سئو شوید، باید بتوانید اتفاقات خارج از سایت خودتان را کنترل کنید.
همانطور که گفتیم، سئو خارجی، حساسترین بخش سئو است که اگر به صورت اصولی انجام نشود، میتوانید سایت شما را پنالتی کند و کلا از نتایج گوگل برای همیشه حذف شوید. پس لازمه انجام سئو خارجی، مهارت و تجربههای لازم در این زمینه است.
لینک چیست؟
لینک درواقع باعث ارتباط میان دو صفحه است که حالا این دو صفحه میتوانند از یک سایت باشند و یا از دو سایت متفاوت. لینک در زبان فارسی، معنی پیوند را میدهد که به مانند یک میانبر عمل کرده و دو صفحه را به یکدیگر متصل میکند.
انکر تکست چیست و چه کاربردی دارد؟
آشنایی با انکر تکستها هم یکی از سرفصلهای اصلی در آموزش سئو خارجی به شمار میرود؛ در بالا ما مفهوم لینک را به شما بیان کردیم؛ درواقع پیوند بین دو صفحه، به وسیله یک یا چند کلمه انجام میشوند که همان یک یا چند کلمه را انکر تکست میگویند.
یعنی انکر تکست یکسری کلمات هستند که شما با کلیک بر روی آنها، وارد صفحه دیگری از همان سایت یا یک سایت دیگری میشوید که معمولا در اکثر سایتها، با رنگهای مختلفی (معمولا آبی) نشان داده میشود.
آشنایی با انواع با انکر تکست ها
انکر تکستها هم انواع مختلفی دارند که شما برای طبیعیتر کردن روند لینک سازی خارجی، باید از همه آنها و به صورت نامنظم استفاده کنید؛ درواقع لینک سازی خارجی یکی از معدود بخشهای سئو است که باید تقریبا به صورت نامنظم انجام شود.
چند نوع کلمه کلیدی یا انکرتکست داریم؟
در ادامه انواع انکر تکستها را برای شما معرفی میکنیم:
اگزکت مچ (Exact Match)
این نوع انکرها دقیقا همان کلمات کلیدی هدف هستند؛ مثلا فرض کنید که در سایت خودتان، یک مقاله با کلمه کلیدی “آموزش سئو به زبان ساده” دارید و حالا در سایت دیگری، با همین کلمه، به صفحه سایت خودتان لینک میدهید.
برود مچ (Broad Match)
در این نوع انکر تکست، یک پسوند یا پیشوندی را به کلمه کلیدی اضافه میکنید؛ برای مثال کلمه هدف صفحه شما “آموزش سئو” در نظر میگیریم که اگر برای مثال چند پسوند یا پیشوند به آن اضافه کنید به مانند “آموزش سئو سایت رایگان“، تبدیل میشود انکر تکست برود مچ.
فیریز مچ (Phrase Match)
در این نوع انکرتکست، درواقع از کلمات شبیه به کلمات هدف استفاده میشود که البته بر اساس سرچ کاربر است؛ برای مثال، کلمه کلیدی اصلی شما “آموزش سئو” است؛ ولی کلمات “سئو را از کجا شروع کنیم” را به عنوان انکر انتخاب میکنید که البته همانطور که گفتیم، این کلمات هم توسط کاربران و در موتورهای جستجو سرچ میشوند.
عوامل موثر بر روی سئو خارجی و بک لینک ها
برای اینکه بخواهید ارزش و نمرههای بیشتری را از سمت سئو خارجی و بک لینک ها دریافت کنید، باید یکسری مواردی را رعایت کنید که در ادامه آنها را برای شما معرفی میکنیم:
تعداد وب سایتها
ارزش ساخت یک لینک در ۱۰ سایت بسیار بیشتر از ساخت ۱۰ لینک در یک سایت است؛ پس به جای اینکه تعداد بک لینک ها برای شما مهم باشد، تعداد وب سایتهایی که به شما لینک دادند را حائز اهمیت قرار دهید.
اعتبار سایتها
سایتهای زیادی هستند که امکان درج لینک در آنها وجود دارد؛ ولی نمیشود که از همه آنها برای لینک سازی استفاده کنید. قبل از لینک سازی، ابتدا اعتبار سایتها را بررسی کنید و سپس در بهترینها از لحاظ اعتبار، لینکسازی کنید.
رتبه و جایگاه صفحاتی که به ما لینک دادهاند
گوگل قطعا به سایتهایی که رتبه و جایگاه بالاتری در موتور جستجو دارند، ارزش بیشتری قائل است؛ پس اگر لینک شما در همین صفحات قرار بگیرد هم حتما گوگل ارزش خاصی برای شما قائل میشود.
ارتباط موضوعی سایتها
اگر سایت شما در حوزه دیجیتال مارکتینگ است، پس نباید در سایتها یا صفحاتی که جدای از این موضوعات هستند، لینکسازی کنید. اگر در سایتها و صفحات هم موضوع لینک سازی کنید، قطعا ارزش و اعتبار چند برابر به سایت شما ارسال میشود.
انواع لینکها
یکی دیگر از بخشهای مهم آموزش سئو خارجی، مربوط به نوع لینکها میشود؛ در کل تمامی سایتها از دو نوع لینک نوفالو (No Follow) و دو فالو (Do Follow) هستند که ادامه به توضیح آنها میپردازیم:
لینک فالو یا دو فالو Do follow
در این نوع لینک، درواقع ارزش و اعتبار سایت، به سایتی که لینک داده شده منتقل میشود؛ به گفته اکثر اساتید، بهتر است در سایتهایی لینکسازی کنید که از لینکهای آنها از نوع Do Follow هستند؛ ولی در آپدیتهای جدید گوگل دیگر مهم نیست که از چه نوع لینکی استفاده میشود و حتی برای طبیعیتر شدن روند لینکسازی، پیشنهاد میشود که از هر دو روش استفاده کنید.
لینک نوفالو یا No follow
برخلاف دو فالو، در لینکهای نوفالو ارزش و اعتبار سایت به سایتی که لینک داده شده منتقل نمیشود. بهتر است که برای طبیعی جلوه دادن مراحل لینک سازی، از لینکهای نو فالو هم در مراحل لینکسازی استفاده کنید
چگونه سئو خارجی سایت را تقویت کنیم؟
به مانند سئو داخلی و سئو تکنیکال، سئو خارجی نیز ترفند و تکنیکهای مخصوص به خودش را دارد که شما به عنوان متخصص سئو، نه تنها باید با همه آنها آشنا باشید، بلکه باید در استراتژیهای سئو سایت خودتان هم از آنها استفاده کنید.
در ادامه این بخش از آموزش سئو خارجی، مهمترین این تکنیکها را به شما معرفی میکنیم:
لینک سازی
لینک سازی درواقع بخش اصلی از سئو خارجی به شمار میرود که در بالا هم به توضیح این بخش پرداختیم؛ شما میتوانید با راه اندازی یکسری وبلاگ یا راه اندازی یک صفحه در سایتهای وب ۲، برای سایت خودتان لینکسازی کنید.
البته لینک سازی بخش بسیار حساسی است که اگر اشتباه انجام میشود، میتواند خسارت جبران ناپذیری را به سایت شما وارد کند.
بازاریابی از طریق شبکه های اجتماعی
گوگل خودش اعلام کرده که شبکههای اجتماعی میتوانند در رتبه بندی صفحات سایتها در موتور جستجوی گوگل تاثیر بگذارند؛ حالا وقتی که گوگل به این موضوع تاکید دارد، چرا شما نباید از آن استفاده کنید؟
الان فعالیت بیهوده در شبکههای اجتماعی هیچ بازخوردی در بهبود سئو شما ندارد؛ درواقع اگر محتواهای شبکه اجتماعی شما لایک، کامنت، شیر و … بگیرند میتوانند در رتبه صفحات سایت شما تاثیر بگذارند.
برند منشن
همیشه سایتی برنده میدان است که برند شده باشد؛ شما باید در مراحل سئو خارجی، برند خودتان را هم مطرح کنید که یکی از روشهای برند سازی استفاده از روش برند منشن است.
برند منشن یعنی اینکه در یک سایتی دیگر، از برند خودتان صحبت کنید، ولی هیچ لینکی به سایت خودتان ندهید؛ یعنی یک کلمه بدون هیچ لینکی! برای مثال فرض کنید که ما در سایتی دیگر از برند سئو پرشین اسم میبریم؛ ولی این کلمه را به سایت https://seopersian.com لینک نمیدهیم.
بازاریابی ویدیویی
امروزه اکثر کاربران ترجیح میدهند که به جای مطالعه متن، همان محتوا را در قالب ویدئو مشاهده کنند؛ حتی بسیاری از کسب و کارها هم هستند که برای بازخورد بیشتر باید از ویدئو استفاده کنند.
در صورت استفاده از ویدئو در سایت خودتان، بهتر است که همان ویدئو را در سایتهای اشتراک ویدئو به مانند آپارات، نماشا، تماشا، یوتیوب و … منتشر کنید.
با اینکار میتوانید با یک تیر، چند نشان را بزنید:
- بک لینک باکیفیت
- برندینگ
- بازاریابی از طریق شبکههای اجتماعی
یعنی عملا شما سه بخش بالا را میتوانید به یکجا در بخش بازاریابی ویدئو به دست بیاورید.
پاسخ به سوالات کاربران
هر روزه در انجمنها، سوالات زیادی درباره مسائل مختلف پرسیده میشود؛ پس چه بهتر که شما با نام برند خودتان در این انجمنها فعالیت کرده و به سوالهایی که درباره حوزه کاری شما پرسیده میشود، جواب دهید.
شما همچنین میتوانید لینک سایت خودتان را به عنوان امضا مشخص کنید که در هر جوابی که برای کاربران مختلف ارسال میکنید، یک بک لینک هم برای شما ثبت شود.
چه زمانی سئو خارجی سایت خود را شروع کنیم؟
همانطور که گفتیم، سئو خارجی باید به صورت اصولی و دقیق و همچنین به صورت طبیعی پیاده سازی شود؛ برای مثال کدام سایتی است که دو روز پس از راه اندازی، چندین لینک در سایتهای مختلف داشته باشد؟
ابتدا بهتر است که سئو داخلی و سئو تکنیکال سایت خودتان را به حد قابل قبولی برسانید و سپس حداقل پس ۵ الی ۷ ماه، به سراغ سئو خارجی بروید.
البته شما از همان زمان ابتدای راه اندازی سایت میتوانید در شبکههای اجتماعی و به عنوان اکانت سایت خودتان فعالیت کنید؛ زمان ارائه شده فقط مربوط به بحث لینک سازی خارجی است.
PBN چیست؟
PBNها توسط متخصصان سئو و کارشناسان سئو خارجی انجام میشوند؛ آنها تعداد زیادی بلاگ و سایت با نام دامنه و پسوندهای دامنه مختلفی را راه اندازی میکنند و در آنها اقدام به تولید محتوا میکنند؛ سپس و در زمانهای مشخصی، به سایت هدف لینک میدهند.
در طراحی pbn باید بسیار حساسیت به خرج داد؛ چون الگوریتمهای گوگل به شدت به دنبال پیدا کردن شبکههای pbn هستند و در صورت پیدا کردن آنها، فورا آنها را صفحات گوگل محو میکنند.
حتی اگر الگوریتمهای گوگل تشخیص دهند که شما از روش لینک سازی pbn استفاده کرده باشید، قطعا دیگر جایی در سرپ گوگل ندارید.
البته pbn هم استراتژیهای مخصوص به خودش را دارد که اگر به صورت اصولی انجام نشود، الگوریتمهای گوگل هم نمیتوانند آنها را پیدا کنند.
ریدایرکت کردن در سایت چیست؟
در ادامه مباحث آموزش صفر تا صد سئو رایگان بهتر است که نگاهی به بحث ریدایرکتها بیندازیم.
ریدایرکتها درواقع همان تغییر مسیر هستند؛ یعنی شما با استفاده از ریدایرکت میتوانید کاربران را به صفحه جدیدی منتقل کنید.
برای مثال دو صفحه A و B را در سایت خودتان فرض کنید؛ محتوای صفحه A حالا به هر دلیلی حذف شده و شما میخواهید که دیگر کاربران وارد این صفحه نشوند یا در صورت وارد شدن به این صفحه، به صفحه B منتقل شوند. در اینجاست که شما میتوانید از ریدایرکتها کمک بگیرید و درواقع صفحه A را به صفحه B ریدایرکت کنید.
در اینصورت، کاربران به محض وارد شدن به صفحه A، به صورت خودکار وارد صفحه B میشوند.
انواع ریداریکت در آموزش سئو
انواع مختفی از ریدایرکت وجود دارد که هر کدام از آنها هم معنی خاص خودشان را میدهند که باید در جای درست، از آنها استفاده شود. در ادامه این ریدایرکتها را برای شما معرفی میکنیم:
ریدایرکت ۳۰۱
این ریدایرکت به عنوان ریدایرکت دائمی یاد میشود؛ وقتی که شما صفحه A را به صفحه B ریدایرکت میکنید، یعنی نه تنها کاربران از A به B منتقل شوند، بلکه کلیه ارزش و اعتبار صفحه A نیز به صفحه B منتقل شود.
ریدایرکت ۳۰۲
ریدایرکت ۳۰۲ برخلاف ریدایرکت ۳۰۱، یک نوع ریدایرکت موقتی است که شما بدون اینکه سئو آن را صفحه را از دست دهید، میتوانید آن را به یک صفحه دیگری و به صورت موقت، ریدایرکت کنید.
ریدایرکت ۳۰۷
مواقع بسیار کمی وجود دارد که شما نیاز به ریدایرکت ۳۰۷ داشته باشید؛ ریدایرکت ۳۰۷ درواقع همان ریدایرکت ۳۰۲ است؛ با این تفاوت که اگر میخواهید وبسایت خودتان را به صورت موقت منتقل کنید و سرور شما نیز از نسخه http 1.1 پشتیبانی میکند، میتوانید از ریدایرکت ۳۰۷ استفاده کنید.
ولی باز هم ریدایرکت ۳۰۲ گزینه بهتری است.
ریدایرکت ۴۱۰
وقتی که شما یک صفحه را از سایت خودتان حذف کردید و قصد ندارید که آن را به صفحه دیگری ریدایرکت کنید و همچنین میخواهید که از نتایج گوگل حذف شود، میتوانید از ریدایرکت ۴۱۰ استفاده کنید.
ریدایرکت ۴۵۱
وقتی که شما از ریدایرکت ۴۵۱ استفاده میکنید، یعنی اینکه در گذشته این صفحه دارای محتواهای مخصوص به خودش بوده و شما به اجبار و به دستور مراجع قانونی آن را حذف کردید.
چطور ریدایرکت انجام دهید؟
در کل ریدایرکت به دو روش مختلف انجام میشود که البته به بستگی به روش طراحی سایت شما دارد؛ اگر شما از وردرپرس برای طراحی سایت استفاده کردید، میتوانید از افزونههایی به مانند نسخه پولی یوآست یا نسخه رایگان رنک مث یا افزونه redirection استفاده کنید.
اگر هم سیستم مدیریت محتوای دیگری را غیر از وردپرس استفاده کردید، یا باید از برنامه نویس سایت خودتان بخواهید که امکان ریدایرکت را به سایت اضافه کند و یا اینکه از طریق فایل .htaccess هاستتان انجام دهید.
بک لینک چیست؟
احتمالا در بالاتر هم با اهمیت بک لینک آشنا شدید؛ درواقع بک لینک جزو بخشهای اصلی آموزش سئو حرفه ای به شمار میرود و اگر قصد دارید به صفحه اول برسید، باید حتما از بک لینکها استفاده کنید.
وقتی لینک شما در سایتهای دیگری قرار بگیرد را بک لینک میگویند؛ یا به روشی دیگر میتوان گفت که لینکهای ورودی به سایت شما از طرف بقیه وبسایتها را بک لینک میگویند.
آموزش ساخت بک لینک
آموزش ساخت بک لینک به همین سادگیها نیست که بخواهیم در چند خط برای شما توضیح دهیم؛ همانطور که در بالاتر هم گفتیم، ساخت بک لینک جزو حساسترین مراحل سئو به شمار میرود که اگر به شکل اشتباهی انجام شود، نه تنها نمیتواند باعث رشد سایت شما شود، بلکه میتواند سایت شما را از بین ببرد.
برای همین پیشنهاد میشود که حتما قبل از ساخت بک لینک، دورههای آموزش سئو خارجی را به خوبی مشاهده کرده و به خوبی با بخش ساخت بک لینک آشنا شوید تا هیچ مشکلی در روند لینک سازی خارجی شما پیش نیاید.
انواع بک لینک
بک لینکها به دو نوع فالو و نوفالو تقسیم میشوند:
- فالو یا Do Follow: لینکهایی که ارزش و اعتبار سایت مبدا را به سایت مقصد، منتقل میکنند.
- نوفالو یا No Follow: لینکهایی هستند که ارزش و اعتبار سایت مبدا را به سایت مقصد منتقل نمیکنند.
نکات تشخیص بک لینک های باکیفیت
قطعا هر بک لینکی را نمیتوان به عنوان بک لینک باکیفیت معرفی کرد؛ برای پیدا کردن بک لینکهای با کیفیت نیز یکسری نکاتی وجود دارد که در ادامه آنها را برای شما معرفی میکنیم:
- بررسی اعتبار دامنه: میتوانید اعتبار دامنه را با ابزارهایی به مانند Moz بررسی کنید.
- اعتبار صفحه: صفحهای که در آن لینک سازی میکنید نیز باید دارای اعتبار قابل قبولی باشد که این بخش هم با ابزار moz قابل بررسی است.
- اسپم اسکور: این قسمت را هم میتوانید از ابزارهای مختلفی به مانند moz بررسی کنید. توجه کنید که هر چه مقدار اسپم اسکور بالا باشد، یعنی بک لینک بی کیفیتتر است.
بهترین زمان برای سئو خارجی و لینک سازی خارجی
در بالا هم چندین بار به این موضوع اشاره کردیم؛ در ابتدا شما باید سئو داخلی سایت خودتان را به حد قابل قبولی برسانید و سپس به سراغ سئو خارجی بروید؛ سئو خارجی نیز باید بر اساس اصول و استراتژیهای خاصی پیاده سازی شود که نیازمند مهارتهای مخصوص به خودش است.
سئو خارجی سایت شما و مخصوصا مراحل لینک سازی خارجی، باید کاملا به صورت طبیعی انجام شود تا گوگل به هیچ وجه به مصنوعی بودن روند لینک سازی شک نکند.
مزایای لینک سازی خارجی و نکات مهم آن
لینک سازی خارجی نیز استراتژیهای مختلف و متفاوتی دارد که هر استراتژی و روشی هم مزایا و معایب خودش را دارد که در آموزش سئو رایگان به تمامی این موارد پرداختیم. ولی یکسری نکاتی وجود دارد که شما باید در تمامی استراتژیهای لینک سازی خارجی، آنها را رعایت کنید که در ادامه آنها را برای شما معرفی میکنیم:
- خزندههای گوگل باید از طریق لینکهای خارجی، به سمت سایت شما بیایند و اینکار هم فقط با ایجاد محتواهای باکیفیت و استاندارد در زمان لینکسازی خارجی انجام میشود.
- ریپورتاژ آگهی هم یکی از موثرترین روشهای لینک سازی خارجی به شمار میرود که البته هزینههایی را هم برای شما به همراه دارد.
- همانطور که گفتیم، لینکسازی خارجی باید به صورت طبیعی انجام شود و برای همین، باید در زمان لینک سازی خارجی نیز از محتواهای یونیک استفاده کنید تا نه تنها گوگل به روند لینک سازی شک نکند، بلکه ارزش بیشتری هم به سمت سایت شما ارسال شود.
- در مراحل لینک سازی خارجی، به هیچ وجه ارزش شبکههای اجتماعی را فراموش نکنید.
- و …
۶ روش عالی برای لینک سازی خارجی
همانطور که گفتیم، روشهای مختلفی برای لینک سازی خارجی وجود دارد که به همه آنها در دوره آموزش سئو پرداختیم؛ در ادامه نیز چند نمونه از این روشها را برای شما معرفی میکنیم:
رپورتاژ آگهی چیست؟
رپورتاژ آگهی درواقع یک نوع تبلیغات است که بازدید بسیار کمی را به سمت سایت شما ارسال نمیکند و هدف از رپورتاژ آگهی، درواقع انتقال اعتبار و ارزش به سایت شماست.
البته مزایا دیگری هم دارد که برای مثال میتوان گفت که اگر سایتی که از آن برای رپورتاژ اگهی استفاده کردید دارای مخاطب و بازدیدهای زیادی است، میتواند در روند برندسازی سایت شما هم کمک کند.
هزینههای مربوط به رپورتاژ آگهی هم بستگی به اعتبار همان سایت دارد که میتواند از ۱۰۰ هزار تومان شروع شده و تا بالای ۵ میلیون تومان به ازای هر یک رپورتاژ اگهی هم ادامه داشته باشد.
رپورتاژ
یک نوع تبلیغات است که در ازای پرداخت، میتوانید محتوای مدنظر خودتان را به همراه لینک، در سایتهای معتبر و معروف ایرانی و خارجی، قرار دهید.
بک لینک EDU
EDU درواقع یک پسوند دامنه است که اعتبار زیادی در نزد گوگل دارند که از آنها با نام سایتهای دانشگاهی یاد میکنند. چون معمولا این دامنهها مخصوص دانشگاهها هستند. دریافت بک لینک از این سایتها اعتبار بیشتری در نزد گوگل دارند.
پست مهمان (Guest Post)
یکسری از سایتها به کاربران خودشان اجازه میدهند که پستهایی را در سایت منتشر کنند که آنها را با اسم پست مهمان میشناسند. شما میتوانید به عنوان مهمان، یک پستی نوشته و لینک خودتان را در داخل همان محتوا قرار دهید و در سایت منتشر کنید.
بک لینک کامنتی (Comment Backlink)
احتمالا شما هم مشاهده کردید که در کامنت بعضی از صفحات سایتها، شما میتوانید آدرس سایت یا وبلاگ خودتان را هم وارد کنید؛ این کامنتها پس از تایید شدن توسط مدیر، لینک شما نیز با انکر تکست اسمی که با آن کامنت گذاشتید، در همان صفحه درج میشود که به آن، بک لینک کامنتی میگویند.
سوشیال بوک مارکینگ (Social Bookmarking)
سوشیال بوک مارکها یکسری سایتهایی هستند که شما میتوانید URL سایت خودتان را در آن سایتها ذخیره کنید و با بقیه اعضای همان سایت، به اشتراک بگذارید.
بک لینک فرومی یا انجمن (Forum Backlink)
به لینکهایی که از سمت انجمنها دریافت میکنید، لینکهای انجمنی یا فرومی گفته میشود؛ به این صورت که در انجمنها ثبت نام میکنید و آدرس سایت خودتان را به عنوان امضا اکانت خودتان مشخص میکنید؛ در این صورت وقتی که به هر سوال یا تاپیکی پاسخ دهید، امضا شما که همان لینک سایت شماست هم درج میشود.
پنالتی در سئو به چه معناست؟
وقتی که شما اشتباهی در مراحل سئو انجام دهید، توسط رباتها و الگوریتمهای گوگل جریمه میشوید که باعث افت رتبه میشود. ولی وقتی که شما یک اشتباه را چند بار تکرار کنید و یا اینکه دست به فعالیتهای سئو منفی به مانند کیوورد استافینگ و … بزنید، توسط گوگل پنالتی میشوید.
پنالتی شدن به این معنی است که کل صفحات سایت شما یا یک صفحه خاص و یا یک کوئری خاص که آن خطا را مرتکب شده، به کل از نتایج گوگل حذف میشود.
خارج شدن از پنالتی، عملا کار غیرممکنی است و حتی اگر غیرممکن هم نباشد، در آن زمانی که شما از نتایج گوگل حذف شدید، قطعا ضررهای جبران ناپذیری به کسب و کار شما وارد میشود.
انجام چه کارهایی در سئو ممنوع است و باعث پنالتی می شود؟
بعضی از کاربران هم اقدام به سئو منفی برای سایت خودشان میکنند و این در صورتی است که از آن بیخبرند و نمیدانند که این کار میتواند به ضرر آنها تمام شود؛ برای همین نیاز است که شما به عنوان یک متخصص سئو، با نبایدهای سئو آشنا باشید تا مبادا سایت خودتان را کارفرما را درگیر پنالتی کنید. بخشی از این موارد عبارتند از:
- سایت را بیش از حد سئو نکنید.
- محتواهای باکیفیت و استاندارد بنویسید.
- از روشهای کلاه سیاه در لینک سازی خارجی استفاده نکنید.
- محتواهای دیگران را کپی نکنید.
- در سایتهای دیگران، کامنت اسپم نگذارید و حتی کامنتهای اسپم سایت خودتان را هم تایید نکنید.
- از هیچ شخصی، لینک کیلویی نخرید.
- لینک و متن صفحات خودتان را مخفی نکنید.
- دچار کیوورد استافینگ نشوید. (استفاده بیش از حد کلمه کلیدی در محتوا)
چگونه سئو سایت را بالا ببریم؟
احتمالا وقتی که با علم سئو آشنا شوید، حتما سوالات مختلفی به مانند چگونه سئو یک سایت را بالا ببریم یا چگونه سئو انجام دهیم و سوالات شبیه به این در ذهن شما به وجود میآید. بسیار از افراد مختلف فکر میکنند که سئو کردن یک سایت فقط در تولید محتوا یونیک یا تغییر سایز تصاویر و یکسری مراحل ساده خلاصه میشود.
البته درست است که این موارد جزو سئو به شمار میرود؛ ولی شما فقط یک قطره از دریا مشاهده کردید. پیشنهاد من در جواب به سوال چگونه سایت را سئو کنیم این است که حتما در یک دوره آموزش تخصصی سئو شرکت کنید تا به خوبی با واقعیت علم سئو و مراحل آن آشنا شوید.
چگونه در صفحه اول جستجوی گوگل قرار بگیرید
جواب این سوال فقط یک کلمه است: سئو! موتورهای جستجو برای اینکه بتوانند تا محتوایی باکیفیت را تحویل کاربران خودشان بدهند، سعی میکنند تا از روشهای مختلفی برای بررسی کیفیت سایتها استفاده کنند که این روشها در سئو خلاصه میشود.
احتمالا شما هم وقتی چیزی را گوگل سرچ میکنید، در همان صفحه اول به جواب خودتان میرسید و خیلی کم امکانش وجود دارد که به صفحه دوم بروید. همه سایتهایی که در صفحه اول قرار دارند، مراحل سئو را به خوبی رعایت کردند تا بتوانند اعتبار صفحات سایت خودشان را بالا ببرند. در کنار افزایش اعتبار صفحات خودشان، موتورهای جستجو نیز به آنها اعتماد میکند و نتیجه همین اعتماد، میشود رسیدن به صفحه اول گوگل!
پس جواب سوال چگونه سایت خود را به صفحه اول گوگل بیاوریم فقط در سئو خلاصه میشود و شما نیز اگر میخواهید تا به مانند رقبا خودتان به صفحه اصلی برسید، پیشنهاد میکنم که هر چه زودتر مراحل سئو را یاد گرفته و آنها را در سایت خودتان اجرا کنید.
۳۰ ابزار برتر سئو
ابزارهای سئو باعث میشوند تا مراحل تحلیل و آنالیز سایت برای شما بهتر و آسانتر شود؛ برای مثال شما با استفاده از ابزارهای سئو میتوانند سایتهایی رقبای شما در آنها لینک سازی کردند را پیدا کنید و حتی میتوانید متوجه شوید که رقبای شما، در چه کلماتی رتبه دارند و …
البته این ابزارها به حدی کاربردی هستند که در دورههای آموزش سئو نیز به آموزش این ابزارها پرداخته میشود. در ادامه ۳۰ نمونه از برترین ابزارهای سئو را به شما معرفی میکنیم.
- Surfer SEO
- GrowthBar
- SEMrush
- Ahrefs
- Advanced Web Ranking
- SERanking
- Ahrefs
- Sitechecker
- SEO Review Tools
- Authority Labs
- AnswerThePublic
- Serpstat
- Keyword Tool
- Long Tail Pro
- Synup Listing Scan
- SEObility
- BrightLocal
- SEOquake
- Screaming Frog SEO Spider
- SEOptimer
- GTmetrix
- Scalenut
- HigherVisibility Google SERP Snippet Optimization Tool
- Merkle
- Google Analytics
- Google Search Console
- Google Keyword Planner
- Google Trends
- Google Business Profile
- Google PageSpeed Insights
10 دلیل که سایت من به سئو نیاز دارد
- جلو زدن از رقبا
- دیده شدن در نتایج بالا گوگل
- پیدا کردن مشتریان هدف
- افزایش فروش
- سئو کاملا رایگان است
- هزینه سئو بسیار کمتر از روشهایی به مانند تبلیغات است
- بهبود رتبه در رنکینگ ابزارهای مختلف
- افزایش اعضای سایت
- کسب و کار شما برند میشود
- افزایش بازدید سایت
آیا میتوانم سئوی سایتم را خودم انجام دهم؟
صد در صد! هر کسی میتواند سئو سایت خودش را انجام دهد؛ البته لازمه این موضوع، مهارت و دانش کافی در زمینه سئو است. شما میتوانید از آموزش آموزش ۰ تا ۱۰۰ سئو سایت سئوپرشین استفاده کنید تا به کمک این آموزش بتوانید سایت خودتان را سئو کنید.
فایل PDF آموزش سئو
فایلهای pdf زیادی هم با عنوان آموزش کامل سئو pdf وجود دارند که شما میتوانید از آنها نیز برای یادگیری استفاده کنید؛ البته که آموزشهای ویدئویی میتوانند تاثیر بیشتری در روند یادگیری بگذارند؛ ولی خواندن فایلهای pdf آموزش سئو هم میتواند گزینه مناسبی برای افراد مبتدی و تازه کار باشد.
انواع روش های سئو سایت
همانطور که در بالاتر هم چندین بار توضیح دادیم، روشهای مختلفی برای سئو کردن سایت وجود دارد که هر کدام هم پیچیدگی و تکنیکهای مخصوص به خودشان را دارند. شما به عنوان متخصص سئو، باید با تمامی این روشها آشنا باشید؛ چون هر کدام از آنها میتوانند در بخشهای خاصی، به سئو سایت شما کمک کنند و درواقع ترکیب درست و اصولی این روشها میتواند سایت شما را نسبت به بقیه سایتها متمایز کند.
در ادامه این روشها را به شما توضیح میدهیم:
سئو کلاه سفید
کلاه سفید یکی از روشهای سئو سایت به شمار میرود که همه تکنیکهایی که در این روش انجام میشود، به صورت اصولی و طبق قوانین گوگل است؛ یعنی شما هیچ کار غیرقانونی را انجام نمیدهید و برای همین هم هیچ خطری از سمت الگوریتمهای گوگل، سایت شما را دنبال نمیکند.
اگر شما تازه وارد عرصه سئو شدید، آموزش سئو کلاه سفید به شما پیشنهاد میشود؛ چون تمامی این آموزشها بر اساس مستندات خود گوگل تهیه شده و یعنی شما کارهایی را انجام میدهید که دقیقا گوگل از شما میخواهد.
سئو کلاه سیاه
سئو کلاه سیاه دقیقا برعکس سئو کلاه سفید است؛ یعنی شما فعالیتهای سئویی غیرقانونی را برای سایت خودتان انجام میدهید. انجام مراحل سئو کلاه سیاه، نیازمند مهارت و تجربههای زیادی است؛ چون کوچکترین اشتباه، باعث میشود تا خزنده و الگوریتمهای گوگل به سایت شما شک کرده و درنتیجه باعث پنالتی یا جریمه شدن سایت شما شود.
ولی اگر سئو کلاه سیاه به خوبی پیاده سازی شود، میتوانید در زمان کمتری نسبت به مراحل سئو کلاه سفید، به رتبههای بالاتر گوگل برسید که نتیجه آن هم فروش بالا در کوتاه مدت است.
ولی همانطور که گفتیم، این روش ریسک بالایی دارد و به هیچ وجه به افراد مبتدی پیشنهاد نمیشود. روشهایی به مانند لینک سازی PBN، استفاده از محتوا و لینک مخفی و … جزو روشهای سئو کلاه است.
سئو کلاه خاکستری
روش کلاه خاکستری درواقع ترکیبی از روشهای سئو کلاه سفید و سئو کلاه سیاه است که البته اکثر متخصصان سئو نیز از این روش برای سئو سایت خودشان استفاده میکند؛ چون هم ریسک کمتری نسبت به سئو کلاه سیاه دارد و اینکه زمان کمتری نسبت به سئو کلاه سفید نیاز دارد.
در این روش، شما از قوانین گوگل برای سئو پیروی میکنید و در بعضی از مواقع هم یکسری کارها برای میانبر محدودیتها استفاده میکنید؛ برای مثال علاوه بر اینکه محتواهای باکیفیت تولید میکنید، ولی از یکسری روشهای لینک سازی خارجی نیز برای بهبود رتبههای خودتان استفاده میکند که دقیقا به همین کارها، سئو کلاه خاکستری گفته میشود.
البته سئو خاکستری داستانی طولانیتر دارد که برای یادگیری آنها پیشنهاد میشود که از دورههای آموزش سئو استفاده کنید.
آموزش سئو در وردپرس
وردپرس محبوبترین سیستم مدیریت محتوا حال حاضر است که بیشتر از ۴۳ درصد از سایتهای دنیا نیز بر روی همین سیستم مدیریت محتوا راه اندازی شده که همین موضوع میتواند نشان از ویژگیهای بالا این سیستم مدیریت محتوا باشد.
درواقع اگر شما از وردپرس برای طراحی سایت استفاده کنید، یعنی اولین قدم را به درستی برداشتید؛ چون وردپرس دارای کدنویسی بهینه است. درواقع اینطور بگویم که وردپرس یک سیستم مدیریت محتوا “سئو فرندلی” است. البته ویژگیهای وردپرس فقط به همین موضوع ختم نمیشود که برای اطلاعات بیشتر پیشنهاد میکنم که به صفحه آموزش وردپرس سایت سئو پرشین مراجعه کنید.
بهترین پلاگین های سئو برای وردپرس
همانطور که گفتیم، وردپرس دارای ویژگیهای فوق العادهای است که باعث میشود بستر مناسبی برای افراد مبتدی باشد؛ یکی از این ویژگیها مربوط به پلاگینهای وردپرس است؛ در مخزن وردپرس، پلاگینهای زیادی وجود دارد که هر کدام از آنها میتوانند امکانات مختلفی را به سایت شما اضافه کنند و این درحالی است که نیاز هیچگونه علم کدنویسی نیست.
یک دسته از این افزونهها (پلاگین) میتوانند به روند سئو سایت شما کمک کنند؛ البته این افزونهها نمیتوانند خود به خود باعث بهبود سئو سایت شما شوند. درواقع وقتی که شما این افزونهها را نصب میکنید، صفحات شما را آنالیز میکنند و سپس یکسری پیشنهادات سئویی را ارائه میدهند که با انجام آنها میتوانید سئو همان صفحات را بهبود ببخشید.
افزونههای مختلفی در این زمینه وجود دارد که سه افزونه زیر، جزو بهترینها هستند. برای اطلاعات بیشتر هم میتوانید به مقاله بهترین افزونه سئو وردپرس سایت سئو پرشین مراجعه کنید.:
گوگل سرچ کنسول چیست؟
از آنجایی که بیش از ۹۰ درصد سرچهای دنیا در موتور جستجو گوگل انجام میشود، برای همین باعث شده که اتفاقاتی از طریق سئو برای سایت ما میافتد نیز بسیار حائز اهمیت باشد. همین موضوع باعث شده تا وبمستران نیز نیاز به یک بستری برای تحلیل سایت خودشان در گوگل داشته باشند و گوگل نیز بر اساس همین نیاز مدیران سایت، یک ابزاری با نام سرچ کنسول را معرفی کرده.
سرچ کنسول جزو مهمترین ابزارهای سئو به شمار میرود که اگر شما سایت خودتان را به سرچ کنسول متصل نکنید، عملا نباید انتظار داشته باشید که بتوانید سایت خودتان را سئو کنید.
مزایای داشتن سرچ کنسول برای سایت
درواقع با استفاده از سرچ کنسول، میتوانید وضعیت سایت خودتان را به صورت روزانه در گوگل بررسی کنید و همچنین رفتار کاربران خودتان نسبت به صفحات سایت خودتان را آنالیز کرده و کیفیت محتواها و صفحات را بالا ببرید.
در سرچ کنسول شما میتوانید بفهمید که کاربران چه کلماتی را سرچ زدند و وارد سایت شما شدند و یا اینکه بفهمید با چه دیوایسی (دسکتاپ، تبلت، لپ تاپ) و از چه منطقهای وارد سایت شما شدند و این فقط بخشی از اطلاعاتی که میتوانید از طریق سرچ کنسول به دست بیاورید.
برای تبدیل شدن به یک متخصص سئو، شما با ابزار سرچ کنسول آشنا باشید و برای همین در اکثر دورههای آموزش سئو حرفه ای به این موضوع به صورت کامل پرداخته میشود.
آشنایی با بخش های مختلف سرچ کنسول
سرچ کنسول از بخشهای مختلفی تشکیل شده که هر بخشی نیز اطلاعات خاصی درباره سایت شما میدهد؛ این بخشها عبارتند از:
- Performance: از این قسمت شما میتوایند بازدیدهای روزانه، هفتگی، ماهانه و سالانه سایت خودتان را بررسی کنید و همچینن بفهمید که کاربران شما با سرچ چه کلمهای وارد سایت شما شدند؛ در این بخش شما میتوانید صفحات پربازدید سایت خودتان را پیدا کرده و طبق همین آمارها، به سلیقه کاربران خودتان پی ببرید.
- Indexing: در این بخش شما میتوانید وضعیت صفحات سایت خودتان در گوگل را بررسی کنید؛ آمار ایندکس صفحات، ثبت نقشه سایت، خطاهای مربوط به ایندکسینگ، حذف موقف لینک از گوگل از فعالیتهای مربوط به این بخش است.
- Experience: این بخش مربوط به تجربه کاربری میشود؛ در این بخش شما میتوانید نقاط قوت و نقاط ضعف صفحات سایت خودتان از لحاظ سرعت و بخش موبایل سایت را بررسی کنید و همچنین خطاهای مربوط به این بخشها را بررسی و رفع کنید.
- Enhancement: این بخش مربوط به اسکیماهای سایت شما میشود که اگر اسکیمایی به مانند FAQ در سایت شما فعال باشد، از این بخش قابل مدیریت است.
- Links: در این بخش شما میتوانید آمار کلی از لینکهای خروجی و لینکهای داخلی سایت سایت خودشان مشاهده کنید.
تفاوت گوگل آنالیتیکس و سرچ کنسول چیست؟
ابزار سرچ کنسول فقط مربوط به مدیریت کردن وضعیت سایت شما در موتور جستجوی گوگل است. ولی ابزار گوگل آنالیتیکس میتواند آماری کلی وب سایت شما چه از طرف گوگل و چه از طرف بقیه موتورهای جستجو را به شما نمایش دهد.
گوگل آنالیتیکس جزو ابزارهای برتر سئو به شمار میرود که توسط شرکت گوگل معرفی شده و کارایی اصلی آن برای آنالیز آمار (بازدید) کلی وبسایت است.
اگر قسمت یادگیری یا کسب اطلاعات بیشتر در زمینه گوگل آنالیتیکس را دارید، میتوانید از دوره رایگان آموزش گوگل آنالیتیکس GA4 سایت سئو پرشین استفاده کنید.
آنالیز سئو رقبا چیست؟
اگر شما میخواهید سئو سایت خودتان را به خوبی انجام دهید، باید حتما رقبای خودتان را بررسی کنید و بدون بررسی رقبا، شما نمیتوانید به موفقیت خاصی برسید. درواقع شما با بررسی سئو رقبای خودتان، میتوانید نقاط قوت و نقاط ضعف آنها را پیدا کنید و سپس بهتر از آنها عمل کنید.
با بررسی سئو رقبا، شما میتوانید متوجه آنها چطور توانستند به رتبههای بالا در گوگل برسند و شما نیز میتوانید با انجام دادن همان روشها و البته بهتر از آنها، رتبههای بهتری را به دست بیاورید.
آنالیز رقبا باید چه چیزهایی را پوشش دهد؟
آنالیز رقبا نیز تکنیکهای مخصوص به خودش را دارد برای یادگیری آنها میتوانید از دوره آموزش سئو استفاده کنید. در ادامه این بخش، قسمتی از بخشهای آنالیز سئو رقبا را به شما توضیح میدهیم:
قیمت گذاری
در این قسمت شما باید قیمت محصولات یا خدمات رقبا خودتان را بررسی کنید؛ قیمت گذاری محصولات یا خدمات یکی از روشهای مهم در جذب مشتری است که باید به آنها پرداخته شود.
خودتان را جای کاربر بگذارید؛ وقتی که رقبای شما از شما معروفتر هستند و همچنین قیمتهای بهتری را نسبت به شما ارائه میدهند، چرا باید از شما و با قیمت بیشتری خرید کنند؟
تولید محتوا
تولید محتوا هم استراتژیهای مربوط به خودش را دارد که میتواند در هر سایتی متفاوت باشد؛ شما باید وضعیت تولید محتوا رقبای خودتان را بررسی کنید تا بفهمید که آنها چطور بخش تولید محتوای خودشان را مدیریت میکنند که توانستند به این موفقیت برسند؟!
کیفیت محتوا
در زمان بررسی بخش تولید محتوا، حتما محتواهای آنها را از لحاظ کیفیت بررسی کنید و از آنها بهتر عمل کنید؛ برای مثال اگر آنها فقط از متن برای تولید محتوا استفاده میکنند، شما علاوه بر متن از ویدئو نیز استفاده کنید. یا عکسهای بهتری نسبت به رقبای خودتان استفاده کنید و …
خودتان را به جای کاربر گذاشته و کیفیت محتوای آنها را از دید یک کاربر بررسی کنید و به این سوال جواب دهید؛ آیا محتوا آنها توانسته سوال و نیاز شما را برطرف کند؟
بررسی رتبه و جایگاه در کلمات کلیدی
شما باید در مراحل انالیز سئو رقبا، بفهمید که آنها بر روی چه کلماتی رتبه دارند و از طریق چه کلماتی در حال فروش محصولات خودشان هستند. همچنین شما باید خلاء بین این سایتها را پیدا کنید؛ قطعا رقابت در کلماتی که این سایتها در آن کلمات به رتبه های بالا رسیدند، سخت است.
ولی رقابت در کلماتی که هنوز بر روی آنها کار نکردند چطور؟ سعی کنید کلماتی که هنوز رقبای شما در آن کلمه فعالیت ندارند و یا رقابت کمتری وجود دارد را انتخاب کنید.
برای مثال شاید رقبای شما در کلمه “آموزش سئو“ رتبه اول را دارد؛ ولی در کلماتی به مانند “آموزش صفر تا صد سئو رایگان” هنوز فعالیت خاصی ندارند و این یک موقعیت عالی برای شماست.
آیا سئو اینستاگرام هم داریم؟
سئو فقط فعالیتهای مربوط به سایت است و در شبکه های اجتماعی تاثیری ندارد؛ البته اگر کاربران در گوگل برند یا اسم پیج شما را سرچ کنند، شاید پیج شما در نتایج گوگل نمایش داده شود؛ ولی اینطور نیست که با سرچ محصولات به پیچ شما برسند.
آیا سئو یوتیوب داریم؟
سئو یوتیوب یکی از رایجترین سوالات است؛ درواقع برای یوتیوب هم یکسری فعالیتهایی با عنوان سئو وجود دارد؛ ولی به پیچیدگی سئو سایت نیست.
یعنی شما با نوشتن یک عنوان و کپشن خوب، میتوانید به رتبههای بالا برسید و نیاز به مراحلی به مانندل لینک سازی خارجی، رپورتاژ و … نیست.
ابزارهای بررسی سئو سایت
در تمامی دورههای آموزش سئو، به صورت کامل با ابزارهای بررسی سئو سایت آشنا میشوید و درواقع اگر قصد دارید که به یک متخصص سئو تبدیل شوید، باید ابزارهای سئو آشنا شوید.
با استفاده از ابزارهای سئو میتوانید سئو سایت خودتان و رقبای خودتان را بررسی کرده و سپس نقاط قوت و نقاط ضعف سایت خودتان و رقبای خودتان را پیدا کنید.
در ادامه یکسری از برترین ابزارهای بررسی سئو سایت را معرفی میکنیم:
جی تی متریکس | GTMETRIX
جی تی متریکس یکی از ابزارهای قدرتمند و قدیمی برای بررسی سرعت سایت است؛ شما با استفاده از این ابزار، میتوانید سرعت سایت خودتان را بررسی کنید که اگر مشکلی هم در سرعت سایت شما وجود داشته باشد، با این ابزار میتوانید به آنها پی برده و آنها را برطرف کنید.
همانطور که میدانید، سرعت لود وبسایت یکی از مهمترین فاکتورهای رتبه بندی است و از همین جهت میتوان به اهمیت ابزار جی تی متریکس پی برد.
گوگل آنالیتیکس | Google Analytics
همانطور که در بالا هم اشاره کردیم، گوگل آنالیتیکس یکی از ابزارهای معرفی شده توسط گوگل و برای مدیران کسب و کارهای اینترنتی است، با استفاده از این ابزار، شما میتوانید آمار کلی وبسایت و نرم افزارهای خودتان به دست بیاورید و همچنین متوجه سلیقه کاربران خودتان شوید.
همه ما با اهمیت تجربه کاربری آشنا هستیم و گوگل آنالیتیکس هم یکی از برترین و الزامیترین ابزارهای سئو به شمار میرود که میتواند به بهبود تجربه کاربری سایت شما، کمک کند.
اچرفس | Ahrefs
Ahrefs یکی از برترین ابزارها برای بررسی سئو سایت است که با استفاده از این ابزار، میتوانید سئو سایت خودتان و رقبای خودتان را بررسی کنید. با استفاده از ابزار ahrefs شما میتوانید به تحلیل لینکهای خارجی، کلمات کلیدی و صفحات مهم رقبای خودتان بپردازید و نقاط قوت و ضعف آنها را پیدا کنید.
وورنک | woorank
وورنک یکی از برترین ابزارهای سئو برای تحلیل تکنیکالی سایت است که با استفاده از آن میتوانید مشکلات تکنیکالی سایت خودتان و همچنین سایت رقبای خودتان را پیدا کنید. البته وورنک بخشهای دیگری از سایت شما را هم تحلیل میکند و سپس از بین ۰ تا ۱۰۰ یک نمرهای را به شما اختصاص میدهد که هر چه نمره بالاتری به دست بیاورید، یعنی وضعیت سئو سایت شما بهتر است.
وورنک همچنین خطاهای موجود در سایت شما را هم به شما اعلام میکند که شما میتواند با برطرف کردن همین خطاها، وضعیت سئو سایت خودتان را بهتر کنید.
CDN چیست و چه تاثیری در سئو دارد؟
CDN مخفف شده کلمه Content Delivery Network است و معنی “شبکه توزیع محتوا“ را میدهد؛ CDN یکی از روشهای بهبود سرعت سایت به شمار میرود که با فعال کردن آن بر روی سایت خودتان، میتوانید سرعت سایت خودتان را افزایش دهید.
به این شکل که CDN موقعیت فیزیکی کاربران شما را بررسی میکند و سپس نزدیکترین سرور به کاربر را برای ارائه اطلاعات صفحات سایت شما را انتخاب میکند.
البته CDN مخصوص وبسایتهایی است که کاربران آنها از سراسر دنیا هستند؛ برای مثال اگر شما یک سایت فارسی زبان با کاربران فارسی دارید، نیاز نیست که CDN را فعال کنید و استفاده از همان هاست ایران میتواند جوابگو نیاز شما باشد.
آموزش قرارداد بستن در سئو و قیمت گذاری روی کلمات و قیمت دهی
قراردادن بستن در سئو نیز خودش داستانی جدا دارد و نمیتوان یک قیمتی ثابت را برای سئو سایتها در نظر گرفت؛ چون هر سایتی قاعدتا استراتژی و روشهای مخصوص به خودش را نیاز دارد و هر استراتژی و روش نیز قاعدتا قیمتهای مختلفی دارد.
قیمت سئو یک سایت بستگی به میزان سختی کلمات، وضعیت سایت، خدمات مورد نیاز، مهارت متخصص و … دارد.
۷ مرجع آموزش سئو به زبان انگلیسی
علاوه بر منابع داخلی برای آموزش سئو سایت رایگان ، یکسری منابع رایگان انگلیسی زبان هم هستند که در سطح جهانی از آنها به عنوان مرجع آموزش سئو یاد میشود و حتی اکثر آموزشهایی که در سطح اینترنت منتشر شده نیز ترجمه شده از همین آموزشهاست.
در ادامه مهمترین این منابع آموزش را به شما معرفی میکنیم:
سایت developers.google.com
سایت developers.google.com درواقع اطلاعاتی است که خود گوگل از سئو و بهنیه سازی سایتها در اختیار ما قرار میدهد که و اگر شما به دنبال جواب این سوال هستید که سئو را از کجا شروع کنیم، این سایت میتواند گزینه مناسبی برای شروع یادگیری سئو باشد.
همچنین اکثر متخصصان نیز باید با مقالات این سایت آشنا باشند و اطلاعات خودشان را بر اساس مستندات گوگل، بروز نگه دارند.
سایت searchenginejournal.com
سایت searchenginejournal.com یکی از سایتهای محتوا محور است که در زمینه دیجیتال مارکتینگ فعالیت میکند؛ یعنی به غیر از سئو، اطلاعات زیادی را در زمینهها تبلیغات کلیکی، برندینگ، شبکههای اجتماعی، تولید محتوا و … را در اختیار کاربران قرار میدهد.
این سایت به صورت روزانه آپدیت میشود و محتواهای جدیدی را در زمینه دیجیتال مارکتینگ منتشر میکند.
سایت searchengineland.com
سرچ اینجین لند searchengineland.com یک سایت مرجع و جامع در زمینه بررسی تغییرهای الگوریتم موتورهای جستجو است که همچنین اطلاعات مختلفی را در زمینه سئو و دیجیتال مارکتینگ را هم در اختیار کاربران خودش قرار میدهد.
سایت backlinko.com
امکان ندارد که شما از یک متخصص درباره سایت backlinko.com بپرسید و اطلاعاتی درباره این سایت نداشته باشد بک لینکو جزو سایتهای منبع در زمینه آموزش سئو به شمار میرود که میتوانید از محتواهای این سایت برای یادگیری سئو کمک بگیرید.
سایت neilpatel.com
سایت neilpatel.com متعلق به یک متخصص سئو با همین اسم (نیل پاتل) است که با برندهای معروفی به مانند آمازون نیز همکاری میکنند. نیل پاتل در این سایت، تجربیات خودش از سئو را با کاربرانش به اشتراک میگذارد.
سایت Ahrefs.com
در بالاتر ما سایت ahrefs.com را به عنوان یکی از ابزارهای برتر سئو معرفی کردیم؛ ولی باید بدانید که ahrefs یکسری مطالبی را بخش بلاگ سایت خودش و به صورت روزانه منتشر میکند که میتواند منبع مناسبی برای یادگیری سئو باشد.
اخبارهای سئو، بررسی تغییرات الگوریتمهای موتورهای جستجو، ترفندهای لینکسازی و … از مواردی هستند که در بلاگ ahrefs به آن پرداخته میشود.
سایت Moz.com
سایت moz.com نیز به مانند سایت ahrefs یکی از ابزارهای سئو به شمار میرود که با استفاده از آن میتوانید سئو خارجی رقبای و سایت خودتان را بررسی کنید؛ این سایت هم مطالب زیادی در زمینه سئو و دیجیتال مارکتینگ را در بلاگ خودش منتشر کرده که که میتوانید از آن به عنوان یک منبع برای آموزش سئو استفاده کنید.
وظایف یک کارشناس سئو
یک کارشناس سئو در ابتدا باید وضعیت فعلی سایت از لحاظ سئو را بررسی کنند و پس آنالیز وضعیت فعلی، بهترین استراتژی برای بهبود سئو سایت شما را انتخاب و اجرایی کند.
یک کارشناس سئو باید به خوبی با باید و نبایدهای سئو آشنا باشد و بدانید که باید چه کاری را در چه زمانی و به چه شکلی انجام دهد. تمامی موارد و بخشهایی که در بالا معرفی کردیم، مهارتهایی است که یک کارشناس سئو باید با آنها آشنا باشد که تمامی این مراحل با گذراندن دورههای آموزش سئو و کسب تجربه امکانپذیر میشود.
منابع یادگیری سئو
سوالات متداول
سئو چیست؟
سئو مخفف سه کلمه search engine optimization و به معنی بهینه سازی موتورهای جستجو است.
برای آموزش سئو باید از کجا شروع کنیم؟
در مرحله اول به سراغ آموزشهای مقدماتی و رایگان بروید تا با اصطلاحات سئو و مراحل کلی سئو آشنا شوید. سپس از دورههای آموزش سئو حرفه ای و دورههای کارآموزی استفاده کنید.
چگونه سایت خودم را سئو کنم؟
این مرحله بستگی به موضوع و وضعیت فعلی و همچنین مهارتهای شما در زمینه سئو دارد؛ شما در دورههای سئو با مراحل سئو سایت به خوبی آشنا میشوید و میتوانید سایت خودتان را سئو کنید.
تضمینی برای رتبه یک گوگل وجود دارد؟
خیر! گوگل همیشه در حال آپدیت الگوریتمهای خودش است و به همین جهت، به هیچ نمیتوان رتبه یک را تضمین کرد؛ ولی همزمان با آپدیت گوگل، شما هم باید به متخصص سئو، اطلاعات خودتان را آپدیت و بروز نگه دارید.
برای یادگیری سئو، چه مقدار زمان نیاز است؟
زمان مورد نیاز برای یادگیری سئو، بستگی به نوع آموزش و سعی و تلاش خودتان دارد.
سئو نیازمند علم برنامه نویسی است؟
در صورت داشتن علم برنامه نویسی، شما میتوانید روند سئو و مخصوصا سئو تکنیکال را بهتر درک کنید؛ ولی در کل هیچ نیازی به علم برنامه نویسی به جهت یادگیری سئو ندارید.
سئو در وردپرس و بقیه CMSها متفاوت است؟
نه! سئو یک روندی است که در همه cmsها یکسان است.
برای بروز نگه داشتن اطلاعات سئو، باید چیکار کنیم؟
پیشنهاد میشود که از منابع برتر خارجی استفاده کنید که در مقاله آموزش سئو سایت پرشین هم برترین این منابع را به شما معرفی کردیم.
لازم است که سایت را برای بقیه موتورهای جستجو سئو کنیم؟
بیش از ۹۰ درصد سرچهای جهان در گوگل انجام میشود و برای همین باید اولویت اصلی را بر گوگل بگذارید. ولی بقیه موتورهای جستجو از الگوریتمهای گوگل الگوبرداری کردند که یعنی تفاوت زیادی با گوگل ندارند؛ شما با سئو سایت خودتان در گوگل، عملا سئو بقیه موتورهای جستجو را هم انجام دادید.